Vleesmessen


Een vleesmes is te herkennen aan het lange en smalle lemmet. Door de grote lengte kan er een lange rechte snijbeweging worden gemaakt wat mooie nette plakken, of tranches, geeft. Daardoor is een vleesmes ook bij uitstek geschikt voor het snijden van bereid vlees als braadstukken, rollades en hammen zonder bot. Natuurlijk kan er met een vleesmes ook rauw vlees gesneden worden, de grote lengte is dan handig om grote stukken vlees te portioneren.

Oldenhof biedt vleesmessen in verschillende uitvoeringen en lengtes van de volgende merken:

Toon meer informatie.

Kai
De Japanse messen en medische instrumentenmaker Kai maakt messen van de hoogste kwaliteit. De Kai Shun serie is gemaakt van een 32 lagen tellend damaststaal met een flexibele kern en een extreem harde (61° HRC) buitenkant. Hierdoor kan de snede uiterst scherp en dun worden geslepen. Tevens geeft het de messen het kenmerkende op een houtnerf lijkende uiterlijk. De heften van Kai Shun messen zijn asymmetrisch en vervaardigt van hout. Bijzonder zijn de Kai Michel Bras serie met een titaan coating. De Kai Shun Premier - Tim Mälzer met een gehamerd lemmet. Of de Kai Shun Kaji gemaakt van zeer extreem hard damaststaal van 64° HRC.

Kai kent ook een aantal 'zachtere' series. Deze messen zijn gemaakt van staalsoorten die een hardheid hebben gelijk aan die van de Duitse producenten, ze kunnen dan ook gewoon aangezet worden op een normaal aanzetstaal. De Kai Wasabi messenserie is vervaardig uit roestvrij staal met een heft van polypropyleen en bamboe, een aantal Wasabi messen zijn volgens Japanse traditie aan één zijde geslepen. De Kai Seki Magoroku Vintage messen onderscheiden zich door het drielaags damaststaal en berkenhouten heften

Wüsthof
Wüsthof is een familiebedrijf die zich exclusief op het fabriceren van messen heeft toegelegd. De constante innovatie binnen het bedrijf heeft heel diverse series messen voortgebracht. De meest bekende en uitgebreide serie messen van Wüsthof is het model Classic. Binnen deze serie zijn er een groot aantal zeer specialistische messen te vinden. De organisch gevormde 'Ikon' uitgevoerd met houten of kunststof heften. Dit ontwerp heeft een tweede krop aan het uiteinde van het heft, die de balans verder naar achter brengt. De lichtere Grand Prix II heeft alle eigenschappen van de Classic-serie maar is uitgevoerd met een lichter en ergonomisch gevormd heft.

Zwilling
De Duitse messenmaker Zwilling varieert de heftontwerpen van de messen op een zodanige manier dat er altijd wel een type is dat goed in de hand ligt. Zo zijn er de lichte Four Star en Five Star ontwerpen met hun zwaardere tegenhangers Four Star II en topmodel Twin Cuisine.

Global
Global is een Japanse producent van messen met uitzonderlijke hardheid. De messen kunnen daardoor dunner en in een scherpere hoek (20° in plaats van 40°) worden geslepen dan messen van zachtere staalsoorten die worden toegepast door Europese fabrikanten. Dit heeft tot gevolg dat de messen niet op de klassieke manier aangezet hoeven worden, maar enkel geslepen en gepolijst met de bijbehorende slijpaccessoires. Let er bij de aankoop van slijpaccessoires altijd op of deze geschikt zijn voor de specifieke Japanse slijphoek.

Robert Herder
De messen van Robert Herder zijn ook bekend als molen messen of windmolen messen. Robert Herder kenmerkt zicht door het volledig met de hand vervaardigen van messen. Herder is een van de weinige messenmakers die nog de Solinger Dünschliff toepast. Met deze slijptechniek worden de messen hol geslepen en is de snede zo dun dat deze op de nagel gebogen kan worden. Bijzonder is de toepassing van niet-roestvrij staal met een hoog koolstof gehalte voor veel messen. De Robert Herder messen kunnen door de staalsoort en slijptechniek verkleuren en roesten. Echter juist door de eigenschappen van de staalsoort blijven de Robert Herder messen bijzonder lang scherp.

Laguiole en Aubrac
De bekende tafelmessen van Laquoile en Aubrac, uit de Zuid-Franse streek Aubrac, worden met de hand vervaardigd. De losse inklapbare messen en de kelnersmessen dragen zelfs een meesterteken van de persoon die het mes heeft vervaardigd. De heften worden afgewerkt met diverse houtsoorten of het traditioneler bokshoorn of buffelhoorn.

Oldenhof
De Oldenhof messensets zijn van een staalkwaliteit die zich kan meten met die van de grote Duitse fabrikanten en zijn Europees fabrikaat. De messen zijn gesmeed of gestanst.



Verberg extra informatie.

Paginanummer 40554

Nog geen producten in uw kookwinkelwagen.

Mededelingen
Bestellingen geplaatst op 5 december vóór 15:30 uur worden de volgende dag bezorgd. Bestellingen geplaatst op 5 december na 15:30 uur worden bezorgd op woensdag 7 december.
Er zijn verschillende vacatures!

Topproducten

Eerstvolgende afwijkende openingstijden:
  • maandag 5 december 09:30 tot 17:00
    Hilversum Om 17:00 uur gesloten i.v.m. Pakjesavond
  • zondag 11 december 12:00 tot 17:00
    Amersfoort geopend.
  • zondag 11 december 12:00 tot 17:00
    Hilversum geopend.
  • zondag 18 december 12:00 tot 17:00
    Amersfoort geopend.
  • zondag 18 december 12:00 tot 17:00
    Zwolle Al onze winkels in Zwolle zijn geopend.
  • vrijdag 23 december 09:30 tot 21:00
    Zwolle Extra koopavond.
Adressen en openingstijden | Koopzondagen


Aanstaande zaterdag 10 december:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
Vandaag komt een afgevaardigde van Magimix de nieuwe Magimix Cook Expert demonsteren. Kom langs en ontdek alle mogelijkheden van deze alleskunner!
Hilversum 11:00 tot 16:00:
Een goede voorbereiding is het halve werk! En daarom laten wij u alvast zien hoe u de smaakvolste sauzen maakt met de koperen pannen van Mauviel. Culinair historica Christianne Muusers komt naar Hilversum! Met haar nieuwe boek ‘Het verleden op je bord’ brengt ze vijf eeuwen receptuur uit de culinaire collectie van de koninklijke bibliotheek in uw keuken. Grillen, koken, bakken, slow cooken, roken en stoven! Een afgevaardigde van The Bastard laat u alle mogelijkheden van de kamado zien. Ook komt er een afgevaardigde van Magimix langs om de nieuwe Magimix Cook Expert te demonstreren.
Zwolle 11:00 tot 16:00:
In Zwolle wordt vandaag de Solis Grind & Infuse Pro uitvoerig gedemonstreerd. Kom kijken en proeven in onze kookwinkel aan het Gasthuisplein.
Aanstaande zondag 11 december:
Hilversum 12:00 tot 16:00:
In Hilversum hebben wij vandaag demo's met verschillende volautomatische espressomachines. Kom langs, proef en stel al uw vragen!
Op donderdag 15 december:
Hilversum 10:00 tot 16:00:
De volautomatische espressomachines van Jura zijn veelzijdig en slim. Een afgevaardigde van Jura laat het u vandaag graag zien tijdens de Jura demonstratie aan het Gasthuisplein in Zwolle.
Op zaterdag 17 december:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
Een afgevaardigde van Demeyere geeft een kookdemonstratie. Dat wordt wokken, bakken en grillen in Amersfoort!
Hilversum 11:00 tot 16:00:
Ga goed voorbereid de kerstdagen in! Kom vandaag naar Hilversum en laat uw Witloft schort personaliseren, vraag Librije-chef en Mauviel-ambassadeur Jan Smink om zijn kersttips en leer alles over de Japanse messen van Tojiro en de met de hand gesmede messen van Güde. Ook komt er een afgevaardigde van Magimix langs om de nieuwe Magimix Cook Expert te demonstreren.
Zwolle 11:00 tot 16:00:
In Expres-zo aan het Gasthuisplein hebben wij vandaag demo's met de volautomatische espressomachines van Jura. Kom langs, proef en stel al uw vragen!
Elke zaterdag productdemonstraties van 11:00 tot 16:00.
Meer kookdemonstraties en activiteiten
Advies nodig?
Neem contact op met de klantenservice of maak een afspraak met een personal shopper.

 

KitchenAid mixers, blenders, broodroosters, keukenmachinesMagimix logoJura logoBK pannen en pannensetsDemeyere pannenMauviel pannenIittala serviesAlessiLe Creuset pannenRösle keukengereedschap
Bovenkant · Kennelijke fouten voorbehouden. Gebruik van www.kookwinkel.nl betekent dat u onze algemene voorwaarden accepteert. Prijzen zijn inclusief BTW, exclusief eventuele verzendkosten. Zie ook onze privacy richtlijnen.

Preload the loading icon
Kookwinkel Oldenhof