Merken messen


Goede messen behoren tot de belangrijkste gereedschappen in de keuken. Voor diverse snijtechnieken zijn er verschillende modellen messen verkrijgbaar. Omdat een mes prettig in de hand moet liggen zijn er diverse merken en modellen messen met diverse heften.

In het assortiment van Oldenhof treft u de volgende merken en series aan:

Toon meer informatie.

Kai
De Japanse messen en medische instrumentenmaker Kai maakt messen van de hoogste kwaliteit. De Kai Shun serie is gemaakt van een 32 lagen tellend damaststaal met een flexibele kern en een extreem harde (61° HRC) buitenkant. Hierdoor kan de snede uiterst scherp en dun worden geslepen. Tevens geeft het de messen het kenmerkende op een houtnerf lijkende uiterlijk. De heften van Kai Shun messen zijn asymmetrisch en vervaardigt van hout. Bijzonder zijn de Kai Michel Bras serie met een titaan coating. De Kai Shun Premier - Tim Mälzer met een gehamerd lemmet. Of de Kai Shun Kaji gemaakt van zeer extreem hard damaststaal van 64° HRC.

Kai kent ook een aantal 'zachtere' series. Deze messen zijn gemaakt van staalsoorten die een hardheid hebben gelijk aan die van de Duitse producenten, ze kunnen dan ook gewoon aangezet worden op een normaal aanzetstaal. De Kai Wasabi messenserie is vervaardig uit roestvrij staal met een heft van polypropyleen en bamboe, een aantal Wasabi messen zijn volgens Japanse traditie aan één zijde geslepen. De Kai Seki Magoroku Vintage messen onderscheiden zich door het drielaags damaststaal en berkenhouten heften

Wüsthof
Wüsthof is een familiebedrijf die zich exclusief op het fabriceren van messen heeft toegelegd. De constante innovatie binnen het bedrijf heeft heel diverse series messen voortgebracht. De meest bekende en uitgebreide serie messen van Wüsthof is het model Classic. Binnen deze serie zijn er een groot aantal zeer specialistische messen te vinden. De organisch gevormde 'Ikon' uitgevoerd met houten of kunststof heften. Dit ontwerp heeft een tweede krop aan het uiteinde van het heft, die de balans verder naar achter brengt. De lichtere Grand Prix II heeft alle eigenschappen van de Classic-serie maar is uitgevoerd met een lichter en ergonomisch gevormd heft.

Zwilling
De Duitse messenmaker Zwilling varieert de heftontwerpen van de messen op een zodanige manier dat er altijd wel een type is dat goed in de hand ligt. Zo zijn er de lichte Four Star en Five Star ontwerpen met hun zwaardere tegenhangers Four Star II en topmodel Twin Cuisine.

Endeavour
Het Deens merk: Endeavour streeft ernaar om kookgerei te ontwerpen dat zowel geschikt is voor de professionele kok als de consument. De Endeavour messen zijn gemaakt van damaststaal uit Japan, bamboe uit China en ebbenhout uit Afrika. De Endeavour messen hebben een lemmet waarbij het snijdend midden is voorzien van 33 dunne lagen gesmeed staal. Deze constructie geeft de Endeavour messen hun karakteristieke uiterlijk en maakt ze extreem scherp en duurzaam.

Global
Global is een Japanse producent van messen met uitzonderlijke hardheid. De messen kunnen daardoor dunner en in een scherpere hoek (20° in plaats van 40°) worden geslepen dan messen van zachtere staalsoorten die worden toegepast door Europese fabrikanten. Dit heeft tot gevolg dat de messen niet op de klassieke manier aangezet hoeven worden, maar enkel geslepen en gepolijst met de bijbehorende slijpaccessoires. Let er bij de aankoop van slijpaccessoires altijd op of deze geschikt zijn voor de specifieke Japanse slijphoek.

Kyocera
De keramische messen van Kyocera hebben een ongekende scherpte. Het zeer harde keramische materiaal wordt nagenoeg niet bot en is gemakkelijk in onderhoud. Door het ontbreken van metaal zijn deze messen volledig smaak-neutraal en zullen zij de kleur en smaak van het gesneden voedsel niet beïnvloeden. Let erop dat keramische messen erg sterk maar niet onbreekbaar zijn.

Robert Herder
De messen van Robert Herder zijn ook bekend als molen messen of windmolen messen. Robert Herder kenmerkt zicht door het volledig met de hand vervaardigen van messen. Herder is een van de weinige messenmakers die nog de Solinger Dünschliff toepast. Met deze slijptechniek worden de messen hol geslepen en is de snede zo dun dat deze op de nagel gebogen kan worden. Bijzonder is de toepassing van niet-roestvrij staal met een hoog koolstof gehalte voor veel messen. De Robert Herder messen kunnen door de staalsoort en slijptechniek verkleuren en roesten. Echter juist door de eigenschappen van de staalsoort blijven de Robert Herder messen bijzonder lang scherp.

Laguiole en Aubrac
De bekende tafelmessen van Laquoile en Aubrac, uit de Zuid-Franse streek Aubrac, worden met de hand vervaardigd. De losse inklapbare messen en de kelnersmessen dragen zelfs een meesterteken van de persoon die het mes heeft vervaardigd. De heften worden afgewerkt met diverse houtsoorten of het traditioneler bokshoorn of buffelhoorn.

Oldenhof
De Oldenhof messensets zijn van een staalkwaliteit die zich kan meten met die van de grote Duitse fabrikanten en zijn Europees fabrikaat. De messen zijn gesmeed of gestanst.

Scanpan
Het Deense Scanpan onderscheidt zich door het gebruik van hoge kwaliteit anti-kleeflagen op de producten. Deze laag beschermt het staal extra tegen corrosie en het te snijden voedsel tegen verkleuren. Uiteraard maakt deze laag ook dat het mes makkelijker door het product heen glijdt.

Jamie Oliver
De messen van Jamie Oliver zijn vervaardigd uit hoogwaardig staal met een angel die doorloopt tot achteraan het heft. Dit geeft de messen een prettig gewicht en een goede balans.

Jonnie Boer - Solicut
Deze messen van Solicut dragen de signatuur van Nederlands topkok Jonnie Boer. De messen van Solicut zijn vervaardigd van meerlaags damaststaal. Deze staalsoort bestaat uit een zachtere kern en een hardere buitenkant die ervoor zorgen dat de messen zeer scherp blijven en ook voldoende flexibel zijn om breken te voorkomen.

Smith's Edgeware
De Amerikaanse fabrikant Smith's Edgeware heeft een breed assortiment aan gereedschappen om uw messen vlijmscherp te houden of opnieuw te slijpen. Smith's Edgeware biedt slijpapparaten voor zowel westerse als japanse geslepen messen als ook aanzetstalen, slijpstaven en slijpstenen van verschillende materialen.



Verberg extra informatie.

Paginanummer 40559

Nog geen producten in uw kookwinkelwagen.

Mededelingen
Er zijn verschillende vacatures!

Topproducten

Eerstvolgende afwijkende openingstijden:
  • zondag 11 december 12:00 tot 17:00
    Amersfoort geopend.
  • zondag 11 december 12:00 tot 17:00
    Hilversum geopend.
  • zondag 18 december 12:00 tot 17:00
    Amersfoort geopend.
  • zondag 18 december 12:00 tot 17:00
    Hilversum geopend.
  • zondag 18 december 12:00 tot 17:00
    Zwolle Al onze winkels in Zwolle zijn geopend.
  • vrijdag 23 december 09:30 tot 21:00
    Zwolle Extra koopavond.
Adressen en openingstijden | Koopzondagen


Vandaag zaterdag 10 december:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
Vandaag komt een afgevaardigde van Magimix de nieuwe Magimix Cook Expert demonsteren. Kom langs en ontdek alle mogelijkheden van deze alleskunner!
Hilversum 11:00 tot 16:00:
Grillen, koken, bakken, slow cooken, roken en stoven! Een afgevaardigde van The Bastard laat u alle mogelijkheden van de kamado zien. Ook komt er een afgevaardigde van Magimix langs om de nieuwe Magimix Cook Expert te demonstreren. Culinair historica Christianne Muusers komt van 13:00 tot 15:00 uur naar Hilversum! Met haar nieuwe boek ‘Het verleden op je bord’ brengt ze vijf eeuwen receptuur uit de culinaire collectie van de koninklijke bibliotheek in uw keuken.
Zwolle 11:00 tot 16:00:
In Zwolle wordt vandaag de Solis Grind & Infuse Pro uitvoerig gedemonstreerd. Kom kijken en proeven in onze kookwinkel aan het Gasthuisplein.
Morgen zondag 11 december:
Hilversum 12:00 tot 16:00:
In Hilversum hebben wij vandaag demo's met verschillende volautomatische espressomachines. Kom langs, proef en stel al uw vragen!
Aanstaande donderdag 15 december:
Zwolle 10:00 tot 16:00:
De volautomatische espressomachines van Jura zijn veelzijdig en slim. Een afgevaardigde van Jura laat het u vandaag graag zien tijdens de Jura demonstratie aan het Gasthuisplein in Zwolle.
Aanstaande vrijdag 16 december:
Amersfoort 13:00 tot 15:00:
Culinair historica Christianne Muusers komt van 13:00 tot 15:00 uur naar onze kookwinkel in Amersfoort! Met haar nieuwe boek ‘Het verleden op je bord’ brengt ze vijf eeuwen receptuur uit de culinaire collectie van de koninklijke bibliotheek in uw keuken.
Op zaterdag 17 december:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
Een afgevaardigde van Demeyere geeft een kookdemonstratie. Dat wordt wokken, bakken en grillen in Amersfoort!
Hilversum 11:00 tot 16:00:
Ga goed voorbereid de kerstdagen in! Kom vandaag naar Hilversum en laat uw Witloft schort personaliseren. Een afgevaardigde van Magimix laat u alle mogelijkheden van de nieuwe Magimix Cook Expert zien en onze kookschoolchef Dennis maakt winterse gerechten op de Big Green Egg.
Elke zaterdag productdemonstraties van 11:00 tot 16:00.
Meer kookdemonstraties en activiteiten
Advies nodig?
Neem contact op met de klantenservice of maak een afspraak met een personal shopper.

 

KitchenAid mixers, blenders, broodroosters, keukenmachinesMagimix logoJura logoBK pannen en pannensetsDemeyere pannenMauviel pannenIittala serviesAlessiLe Creuset pannenRösle keukengereedschap
Bovenkant · Kennelijke fouten voorbehouden. Gebruik van www.kookwinkel.nl betekent dat u onze algemene voorwaarden accepteert. Prijzen zijn inclusief BTW, exclusief eventuele verzendkosten. Zie ook onze privacy richtlijnen.

Preload the loading icon
Kookwinkel Oldenhof