Ankarsrum Assistent Original kneedmachine 7 liter Jubilee Silver


De Ankarsrum Assistent Original Jubilee Silver kneedmachine is vervaardigd uit gegoten aluminium en heeft een roestvrijstalen mengkom met een inhoud van 7 liter. De machine heeft een capaciteit voor het kneden van 5 kg deeg of 1,5 liter vloeistof. Tevens is de machine met accessoires om te bouwen tot een veelzijdige keukenmachine. De kneedmachine is: 40 x 17 x 36 cm (l x b x h).

De Ankarsrum Assistent Original kneedmachine wordt standaard geleverd met de volgende accessoires:

 • Roestvrijstalen mengkom, 7 liter.
 • Een deksel.
 • Een deeghaak.
 • Een deegroller.
 • Een schraper.
 • Een spatel.
 • Een plastic mengkom, 3,5 liter.
 • Een ballongarde.
 • Kloppers.

Kenmerken:

 • Inhoud: 7 liter.
 • Capaciteit: 5 kg deeg.
 • Capaciteit: 1,5 liter vloeistof.
 • Lengte: 40 cm.
 • Breedte: 17 cm.
 • Hoogte: 36 cm.
 • Gewicht: 9 kg.
 • Materiaal: aluminium.
 • Materiaal: roestvrij staal.
 • Kleur: grijs.
 • Vermogen: 800 W.
 • Reiniging: handafwas.
 • Artikelnummer: AKM6220JS.

Ankarsrum Assistent Original kneedmachine

De Ankarsrum Assistent Original kneedmachine is de bestverkochte keukenmachine in Scandinavië. De machine heeft een krachtige 800 W elektromotor en is voorzien van een traploze snelheidsregelaar, een aan- en uitschakelaar en een timer tot 12 minuten.

De Ankarsrum Original kneedmachine wordt aangedreven vanuit de onderzijde van de machine, de kom maakt dus de draaiende beweging van 40 tot 190 toeren per minuut. Een sensor past automatisch het motorkoppel aan naar gelang de belasting. Bij overbelasting stopt de Assistent zelf met draaien. Dit voorkomt schade aan de motor.

Aan de bovenzijde van de Assistent zit een beweegbare stalen arm waaraan accessoires geplaatst kunnen worden voor het kneden.

De Ankarsrum Assistent kneedmachine is uit te breiden met veel verschillende accessoires en maak van uw kneedmachine een veelzijdige keukenmachine. Monteer de accessoires aan de bovenzijde of kantel de machine voor het monteren aan de zijkant. Bijgeleverde accessoires zijn: een deksel, deeghaak, deegroller, schraper, spatel, plastic kom van 3,5 liter, ballongarde en kloppers.

Op de Assistent keukenmachine heeft u een fabrieksgarantie van 5 jaar.

Reinig de losse onderdelen met warm water en afwasmiddel. De kneedmachine zelf reinigt u met een vochtige doek.

Garantie

Eventuele extra aangeboden garanties doen niets af aan de wettelijke garantie, die van toepassing is. Wettelijke garantie houdt in dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Meer informatie op onze garantie pagina.
Ankarsrum Assistent Original kneedmachine 7 liter Jubilee Silver
 
499,00
€ 699,00
Aantal:
Prijs inclusief 21% BTW. Bezorgkosten:

Gratis bezorging in Nederland, België en Duitsland. Wij pakken gratis voor u in.

Passende accessoires:


 

Productreviews voor Ankarsrum Assistent Original kneedmachine 7 liter Jubilee Silver

Schrijf ook een review en maak kans op een cadeaubon van € 50,00.
5
 
van (op 19-5-2017):
Wij zijn zeer tevreden over dit product.
Geweldig wat hij allemaal kan en hoeveelheid
Hij het maar even voor elkaar krijgt. Fijne machine om mee te werken.
BeantwoordenIs deze review behulpzaam?

5
 
van (op 10-6-2016):
Toen ik de kortingsactie zag hem ik mijn Ankarsrum direct besteld. Mooi apparaat. Zeer geschikt voor het kneden van brooddeeg. Ook voor 1 brood. Het gebruik van de mixers moet ik nog ervaren. Ik moet de machine nog leren kennen.
Maar ik ben erg blij met mijn aankoop!
BeantwoordenIs deze review behulpzaam?

5
 
van (op 17-11-2015):
Eindelijk de ankarsum silver aangeschaft, op alle mogelijke sites ingelezen en naar demonstraties (zie onder) geweest. Op een mooie aanbieding gewacht, workshop van Oldenhof gratis zodat ik meer uit mijn machine kan halen en 20% korting. De Nederlandstalige handleiding gevonden via trefwoord bakbeest.
De machine gebruikt om brood te maken van een pond, werkt goed op kleine hoeveelheden. Vervolgens 2 kg speltbrood toch wel zwaarder. Geen enkele moeite met de roller. Speculaas gemaakt met de mix, was wel even benieuwd omdat ik dan zonder vloeistof werk. Er werd echter een mooie deegbal gevormd. De timer werkt prima (12m) de symbolen zijn rechthoeken die steeds groter worden, even onduidelijk wat dan de medium knop is. Lasagnebladen gemaakt met bloem, de roller aan de zijkant bevestigen vind ik makkelijker , duidelijk een sterke motor. De machine maakt weinig lawaai, alleen op de hoogste stand (logisch) Spaghetti gemaakt , daar moet je echt pastadeeg (bloem) voor gebruiken. Anders mislukt het zoals bij mij. Via de kunststof ronde spaghettimaker gekeken wat het verschil is bij pasta maken via de gehaktmolen. Er blijft wat meer deeg in de gehaktmolen achter dan bij de roller maar in verhouding is de kuntstof goedkoper. Op de langere duur is de roller goedkoper.
De machine kan zeer langzaam draaien, even zoeken naar de juiste stand.De deeghaak wordt alleen gebruikt bij zwaar deeg. Bij het laten rijzen van het deeg is de witte deksel die op de zilveren kom past heel praktisch. Bij deze zilverkleurige uitgave werd een doorzichtige kom geleverd. Even met Oldenhof gebeld hoe de registratie gaat van de Ankarsum voor de garantie. Zij hebben reparaties in eigen beheer zodoende hoeft de Ankarsum niet geregistreerd te worden werd mij verzekerd. En Oldenhof, even een vraagje: wanneer geven jullie aan review schrijvers een bon van 50 euro? Het zou leuk zijn als jullie dat vermelden bij een winnaar.
BeantwoordenIs deze review behulpzaam?

Antwoord van Rosalinde van de Velden (op 17-11-2015):
Beste Jeanette, Bedankt voor het schrijven van deze review. Wij kiezen elke maand een winnaar voor de cadeaubon. Deze winnaars worden met een persoonlijk bericht benaderd. Dit in verband met privacy voorwaarden. Mocht u verder nog vragen hebben, vernemen wij dat graag.
Is dit antwoord behulpzaam?
5
 
van (op 11-7-2017):Oorspronkelijk geschreven bij Ankarsrum Assistent Original kneedmachine 7 liter Black
Geweldige machine. Brooddeeg gaat heel goed, andere deegen ook.
BeantwoordenIs deze review behulpzaam?

4
 
van (op 10-11-2014):Oorspronkelijk geschreven bij “Ankarsrum Assistent Original kneedmachine”.
Demonstratie Assistent Ankarsum (DLX) Opvallend is dat de RVS kom draait, de kneedhaak was aan het werk.. Deze is los of vast te zetten. Los om de haak zelf naar een plaats te begeleiden. Tevens was er een schraper aan het werk die al het deeg van de kom meenam (dus niet zelf spatelen) Geen probleem met de hoeveelheid deeg. Gevraagd om de machine op zijn hardst te zetten, het geluid viel mij en andere toeschouwers mee. Handig is de timer van 12 minuten, hierdoor de mogelijkheid om er even vandaan te lopen. Ook de snelheid is te regelen. De motor heeft een veiligheidssysteem zodat deze niet oververhit kan raken. Het deeg was eerst heel droog maar zag er daarna vochtig uit. Daarna werd er getoond met een dubbele ballongarde hoe er een eiwit werd geklopt, dat ging super snel in de kunststof kom (persoonlijk vind ik het jammer dat deze niet van glas of RVS is, in de USA gebruiken veel mensen een glazen kom van een ander merk)
De grote vleesmolen (RVS) bekeken, en gekeken hoe makkelijk deze in elkaar te zetten is De machine werd op de zijkant geplaatst en op pootjes gezet en de vleesmolen was zo te zien. Ook de plastic blender bekeken ( jammer dat deze niet van glas/rvs is) Vraag mij af of daar ijsklontjes in zijn te kruchen. De lasagne roller zag er zeer mooi uit.Als laatste nog een demonstratie gezien van brownys, ook dat verliep heel goed. De blender heeft nog een tussen schijf die erin gezet kan worden waardoor er kleinere hoeveelheden geblenderd kunnen worden.
De hoeveelheid deeg vind ik geweldig, net als de sterkte van de motor en het geluid .Machine zelf is in veel kleuren te krijgen.
De accessoires van RVS zijn mooi. De blender en kom van plastic vind ik een belediging voor zo''n mooie machine. De Assistent de Luxe is in Nederland niet verkrijgbaar (voordeliger inclusies accessoires) Maar de importeur verzekerde mij dat er via een kookwinkel toch een mogelijkheid om deze te bestellen.)
Jeannette
BeantwoordenIs deze review behulpzaam?

5
 
van (op 21-1-2015):Oorspronkelijk geschreven bij “Ankarsrum Assistent Original kneedmachine”.
De Ankarsrum Assistent Original gebruik ik nu een enige weken, vnl. voor het kneden van brooddeeg. Mijn eerste ervaringen zijn zeer positief. Ook zwaardere degen worden moeiteloos gekneed. De stabiliteit van de zeer robuust uitgevoerde machine bevalt me zeer, ook bij zwaar werk vertoont het apparaat niet de neiging tot "wandelen" over het werkblad. De zeer ruime mengkom maakt het mogelijk dat vaste ingrediënten gemakkelijk en zonder morsen kunnen worden toegevoegd. Tot nu toe maar beperkte ervaring met de kom met de (ballon)garde opgedaan. De combinatie werkt adequaat zij het dat kleinere hoeveelheden, bv. stijfkloppen van een enkele eiwitten, met een handmixer veel sneller gaat.
Helaas is er geen Nederlandstalige versie van handleiding en receptenboekje bijgevoegd, inhoudelijk zijn ze overigens OK.
BeantwoordenIs deze review behulpzaam?

Antwoord van jeannette (op 21-1-2015):
Bij veel verkopers wordt een gebruiksdvd bijgeleverd van de Assistent Ankarsum. Op you tube staan veel filmpje hoe de onderdelen bevestigd moeten worden en kan men zien hoe pasta etc. wordt gemaakt. De Ankarsum Assistent is de nieuwe naam, de oude naam was DLX .Misschien is er wel een Nederlandstalige handleiding van deze DLX (oudere versie maar wel dezelfde machine, de arm van de nieuwere versie is aangepast) Er is op internet een groep die deze DLX gebruiken en ervaringen uitwisselen.
Is dit antwoord behulpzaam?
Antwoord van jeannette (op 21-1-2015):
Hier de Nederlandstalige handleiding: Lees eerst de gebruiksaanwijzing goed door voordat u de Ankarsrum keukenmachine gaat gebruiken. Hiermee voorkomt u een verkeerd gebruik en onnodige risico’s op letsel. Er mag alleen maar origineel toebehoren gebruikt worden. Berg deze gebruiksaanwijzing goed op zodat u deze altijd indien nodig kunt raadplegen. Instructies. De machine is alleen voor huishoudelijk gebruik overeenkomstig de gebruiksaanwijzing bedoeld. De machine is niet voor commercieel gebruik bedoeld. De machine heeft geen randaarde en mag daardoor niet buitenshuis of in vochtige ruimtes gebruikt worden. De machine is voorzien van een speciaal aansluitsnoer. Indien beschadigd moet deze door eenzelfde originele snoer vervangen worden en alleen door de erkende vakhandel. Gebruik nooit een beschadigde machine of hulpstukken. Probeer nooit zelf de machine te repareren. Dit kan vervolgschade opleveren en/of letsel. Defecte machines mogen alleen door de erkende vakhandel gerepareerd worden. Bij gebruik moet de machine op een vlakke en stabiele ondergrond staan. Gebruik. Deze machine is niet geschikt voor gebruik door personen, incl. kinderen, met gereduceerde fysieke, sensorische of mentale capaciteiten, gebrek aan ervaring of kennis, tenzij ze onder supervisie staan en instructies betreffende gebruik hiervan krijgen door een persoon die verantwoordelijk is voor hun veiligheid. Haal de stekker uit het stopcontact als de machine niet gebruikt wordt, voordat u toebehoren aansluit of verwijdert, en voordat u gaat schoonmaken. Raak geen bewegende delen aan. Er zijn twee aandrijfassen. Dek altijd de niet gebruikte aandrijfas af om ongelukken te voorkomen. Als de machine vastloopt haal dan de stekker uit het stopcontact. Maak de machine schoon door het materiaal te verwijderen dat hiervan de oorzaak is. Uitpakken. Controleer de machine op beschadigingen en ontbrekende delen. Dit moet u direct melden aan de verkoper. Was voor het eerste gebruik alle delen af die in direct contact komen met voedsel. Specificaties behorende bij de basis uitvoering. 1. Chassis met aandrijfassen 2. Controle paneel 3. Timer schakelaar met ON/OFF 4. Schakelaar voor snelheidsregeling 5. Beschermkap voor aandrijfas 6. Aansluitsnoer 7. Typeplaatje 8. Roestvrij stalen kom. Inhoud 7 liter 9. Deksel voor kom 10. Schraper 11. Deegroller 12. Spatel 13. Mengkom met gardes Start-Stop Haal de stekker uit het stopcontact als de machine niet in gebruik is. U start de machine door de timer schakelaar [3] in de ON positie te zetten voor continu draaien of de verlangde tijd van 1 tot 12 minuten. Wilt u de machine eerder stoppen dan draait u de schakelaar terug naar de OFF positie. Deze schakelaar [4] gebruikt u om de snelheid te regelen tussen de 40 en 190 toeren per minuut. Kijk voor de gewenste snelheden naar de informatie bij het te gebruiken hulpstuk. Assembleren van kom, deegroller en schraper. Belangrijk! Haal altijd de stekker uit het stopcontact voordat u hulpstukken monteert of demonteert. Roestvrij stalen kom. Zie illustratie 2. Door de vergrendelknop [A] los te draaien kan de bovenarm vrij bewegen zodat u de kom kunt plaatsen op de aandrijfas. Schraper. Plaats de schraper in de kleine opening. Zie ook illustratie 2. Roller. Om de roller te bevestigen beweegt u de bovenarm naar het midden van de kom. Zie ook illustratie 2. Trek dan pin [B] naar boven en bevestig de roller door deze pin weer naar beneden te duwen. De bovenarm kan daarna vastgezet worden in de gewenste positie door middel van de vergrendelknop. De roller kan dan vrij naar het midden bewegen en terug naar de ingestelde positie. Gebruik van kom, roller en schraper. Deeg mixen. Gebruik de roller en schraper voor het maken van gistdeeg en deegmengsels tot 5kg en zware degen tot 3,5kg. Start op lage snelheid en beweeg de roller met de hand enkele keren naar het midden van de kom om te zorgen dat alle ingrediën
Is dit antwoord behulpzaam?
5
 
van (op 31-12-2016):Oorspronkelijk geschreven bij “Ankarsrum Assistent Original kneedmachine”.
Heel blij met de aanschaf van deze machine. Prima prestatie, handig in gebruik en onderdelen goed schoon te krijgen.
Pizzadeeg is aanmerkelijk luchtiger en de oliebollen dit jaar subliem!
Dank Oldenhof voor het overtuigende advies👍
BeantwoordenIs deze review behulpzaam?

5
 
van (op 1-2-2015):Oorspronkelijk geschreven bij Ankarsrum Assistent Original kneedmachine 7 liter Red Metallic
Ben heel blij met de kneedmachine, voldoet goed.
BeantwoordenIs deze review behulpzaam?

5
 
van (op 25-8-2015):Oorspronkelijk geschreven bij “Ankarsrum Assistent Original kneedmachine”.
Machine naar Portugal laten sturen. Binnen 4 werkdagen geleverd. Machine werkt optimaal.
BeantwoordenIs deze review behulpzaam?

5
 
van (op 17-3-2017):Oorspronkelijk geschreven bij Ankarsrum Assistent Original kneedmachine 7 liter Black
Ik heb deze machine gewonnen bij Oldenhof Hilversum. Zelf had ik hem nooit aangeschaft omdat ik én een KitchenAid met alle accessoires én een Magimix op mijn aanrecht heb. Ik vond kneden met de KA een ramp en ben maar weer met de hand gaan kneden. Ik bak veel brood en ik wilde misschien ooit een Bär kneedmachine.... Alle machines hun sterke kanten. Maar de Ankarsrum is echt een topper met deeg. Ik wil niks anders meer. Waar de Kitchenaid gaat schudden en wandelen, doet deze machine krachtig zijn werk. Ook kruipt het deeg niet omhoog aan de deegwaar, wat erg prettig is. En er kan véél in! Je hoeft er dus ook niet bij te blijven, precies de reden waarom je een machine gebruikt! Omdat ik mijn Kitchenaid al heb met alle accessoires, (waar ik bijna dagelijks gebruik van maak) zal ik op dit moment geen extra's bijkopen voor de Ankarsrum. Wie weet doe ik dat wel, als de KA er een keer mee ophoudt.
Ik doe deze machine dus nooit meer weg. Ik gebruik hem met regelmaat en met heel veel plezier voor brood, voor pizzadeeg etc.
BeantwoordenIs deze review behulpzaam?

5
 
van (op 4-9-2014):Oorspronkelijk geschreven bij Ankarsrum Assistent Original kneedmachine 7 liter CrŤme Light
Geweldig apparaat! waar je echt heel veel mee kunt doen. Gehakt maken, brooddeeg kneden, persen, mixen, raspen en nog veel meer. Bij ons sinds jaar en dag een begrip in onze familie. Voorheen niet in Nederland te krijgen. Gelukkig heeft Oldenhof deze geweldige machine opgenomen in haar assortiment.
BeantwoordenIs deze review behulpzaam?

Ankarsrum Assistent Original kneedmachine 7 liter Jubilee Silver
€ 499,00
€ 699,00
Paginanummer 70312

Nog geen producten in uw kookwinkelwagen.

Mededelingen
Er zijn verschillende vacatures!

Topproducten

Eerstvolgende afwijkende openingstijden:
 • zondag 30 juli 12:00 tot 17:00
  Amersfoort geopend.
 • zondag 6 augustus 12:00 tot 17:00
  Amersfoort geopend.
 • zondag 6 augustus 13:00 tot 17:00
  Zwolle Onze winkel aan de Diezerstraat en Expres-zo aan het Gasthuisplein zijn geopend.
 • zondag 27 augustus 12:00 tot 17:00
  Hilversum geopend.
Adressen en openingstijden | Koopzondagen


Aanstaande zaterdag 29 juli:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
Vandaag zetten wij koffie voor u met de volautomatische espressomachines van Jura en Nivona.
Hilversum 11:00 tot 16:00:
Met behulp van producten uit ons Magimix-assortiment gaan wij vandaag ijs en smoothies maken. Komt u ook kijken en proeven?
Op zaterdag 5 augustus:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
De zomer begint pas echt na deze demonstratie van The Bastard kamadoís en de heerlijke sauzen en rubs van Grate Goods. Haal het maximale uit het gebruik van je kamado na dit bbq-event.
Hilversum 11:00 tot 16:00:
Vandaag laten we u zien hoe u vis kunt bereiden op The Bastard of in een rookoven. In onze winkel in Hilversum kunt u komen kijken, ruiken en proeven!
Op zaterdag 12 augustus:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
In Amersfoort maken we groentespaghetti met de Gefu Spirelli 2.0.
Hilversum 11:00 tot 16:00:
In onze winkel in Hilversum demonstreren wij vandaag ons assortiment Tojiro-messen. Van snijden tot slijpen, alle aspecten van deze Japanse messen komen voorbij.
Op zaterdag 19 augustus:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
In Amersfoort maken we vandaag limonade uit het boek Limonade, fris & snacks.
Hilversum 11:00 tot 16:00:
In Hilversum wanen we ons vandaag in de Verenigde Staten: we maken hamburgers van de Big Green Egg en milkshakes uit de Magimix Blender!
Elke zaterdag productdemonstraties van 11:00 tot 16:00.
Meer kookdemonstraties en activiteiten
Advies nodig?
Neem contact op met de klantenservice of maak een afspraak met een personal shopper.

 

KitchenAid mixers, blenders, broodroosters, keukenmachinesMagimix logoJura logoBK pannen en pannensetsDemeyere pannenMauviel pannenIittala serviesAlessiLe Creuset pannenRŲsle keukengereedschap
Bovenkant · Kennelijke fouten voorbehouden. Gebruik van www.kookwinkel.nl betekent dat u onze algemene voorwaarden accepteert. Prijzen zijn inclusief BTW, exclusief eventuele verzendkosten. Zie ook onze privacy richtlijnen.

Preload the loading icon
Kookwinkel Oldenhof