Peru: door het land van de Inca's


Latijns-Amerika is booming op de culinaire wereldkaart en Peru is misschien wel de grootste voorloper. Superfoods als quinoa en gerechten als ceviche zijn bijna niet meer weg te denken in onze Westerse moderne keuken. Traditionele gerechten en typische Peruaanse ingrediënten zullen we met een eigentijdse twist bereiden.

Kookcursus

Tijdens de cursus krijgt u 10% korting op kook- en keukengerei!

De cursussen worden gegeven in Oldenhofs kookschool te Hilversum op de bovenste etage in de winkel aan de 's-Gravelandseweg 8. De cursus is van 18:30 uur tot ongeveer 22:30 uur, wij verzoeken u ongeveer 18:15 uur aanwezig te zijn zodat we op tijd kunnen beginnen. Parkeren doet u het beste in parkeergarage De Gooise Brink, deze is het meest nabij het pand gelegen. De kookschool is te voet bereikbaar vanaf station Hilversum (centraal) in een paar minuten.

Zie ook de agenda van de kookschool.

Garantie

Eventuele extra aangeboden garanties doen niets af aan de wettelijke garantie, die van toepassing is. Wettelijke garantie houdt in dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Meer informatie op onze garantie pagina.
Peru: door het land van de Inca's
 
Hilversum
· dinsdag 10 januari 2017 18:30 tot 22:30
5 = 4 workshops
75,00
Aantal:
Prijs inclusief 21% BTW.


 

Productreviews voor Peru: door het land van de Inca's

Schrijf ook een review en maak kans op een cadeaubon van € 50,00.
5
 
van (op 30-3-2014):Oorspronkelijk geschreven bij “Kookcursus”.
Broodbakworkshop met Edwin Klaasen op dinsdag 25 maart 2014.
Wow, dat is het eerste woord dat me te binnen schiet als ik hieraan terugdenk.
Toen ik in december jl. op de site van Oldenhof zag dat er een workshop broodbakken door Edwin Klaasen gegeven zou worden, heb ik me direct aangemeld. In de tussentijd heb ik me verdiept in het bakken met desem om alvast een beetje voorbereid te zijn op wat er komen zou.
De ontvangst bij Oldenhof Hilversum was allerhartelijkst: Peter (medewerker van Oldenhof) had voor ons een grote pan groentesoep gemaakt en verse stokbroden gebakken met kruidenboter en tapenade. Heerlijk. Dit smaakte heerlijk na mijn reis van 116 km, want wij wonen namelijk in Valkenswaard (onder Eindhoven)
Nadat iedereen zich aan elkaar voorgesteld had zijn we begonnen.
We gingen allemaal op een tribune zitten en Edwin als schoolmeester stond ervoor en maakte gebruik van een flipover.
Het was een bijzondere sfeer; iedereen luisterde aandachtig naar de theorie van Edwin en naar gelang de tijd verstreek zag je menig hoofd wat roder worden.
Toen gingen we aan de slag. Als eerste maakten we een desem tarwebol. Een echt mannendeeg volgens Edwin. Vervolgens kregen we weer uitleg over knuffeldeeg, dus mochten we weer op de tribune plaatsnemen. Dit deeg had Edwin al voorbereid. Het knuffeldeeg verdeelden we in mooie kleine bolletjes/stokbroodjes en deze gingen later die avond de oven in. Als laatste hebben we nog een feestbrood gemaakt. Ook dit deeg had Edwin al voorbereid. Dit feestbroodje heet “amarenekersenenamandelspijseneenvleugjebanketbakkersroom”. We hebben hier een mooi broodje van gemaakt. Peter en Edwin hielden nauwkeurig de rijstijden in de gaten en zorgden ervoor dat alle broodjes om de beurt en tijdig de oven in gingen.
Tijdens het rijzen kregen we nog een flesje Gooisch blond aangeboden van Arjanneke (van Bierbrouwer Tijs Troost uit Hilversum).
Tijdens de cursus werden we goed voorzien van koffie/thee/fris door een assistente van Oldenhof die ervoor zorgde dat alles er naderhand weer picco bello uitzag.
Toen was de workshop afgelopen. Een beetje later dan gepland 23.30 uur. Edwin gaf ons allemaal zijn boek: Ik bak geweldig jij trouwens ook en signeerde dat voor een ieder persoonlijk.
Daarna namen we hartelijk afscheid van elkaar met een tas vol brood en veel kennis rijker.
’s Avonds om 01.15 uur was ik thuis (lees vroeg in de morgen) na een lange reis. De auto rook heerlijk naar het versgebakken brood en met een vrolijk muziekje aan onderweg kwam ik heel blij thuis.
Ik bak geweldig jij trouwens ook; lees, het is geweldig.
Super bedankt voor de fijne avond. Het was gaaf en wie weet tot ziens.
Groetjes van Ellen van Schaik
P.S. Ik bak geweldig is een heel mooi inspirerend boek, waarin alles duidelijk uitgelegd wordt met duidelijke foto’s/filmpjes.
BeantwoordenIs deze review behulpzaam?

5
 
van (op 28-3-2014):Oorspronkelijk geschreven bij “Kookcursus”.
De Broodbakworkshop met Edwin Klaasen was erg interessant. Edwin heeft een leuke manier van lesgeven.
Ik heb er veel van opgestoken. In het begin duizelde het me, zoveel informatie kregen we over ons heen.
Gelukkig kon ik het later in zijn boek nog eens nalezen.
Hartelijk dank voor deze gezellige, ontspannende en leerzame avond.
BeantwoordenIs deze review behulpzaam?

Antwoord van Edwin Klaasen (op 28-3-2014):
Beste Lezer, Graag gedaan super dat jullie er waren! Bakkersgroet, Edwin Klaasen #bakkertjezelf
Is dit antwoord behulpzaam?
Peru: door het land van de Inca's
€ 75,00
Paginanummer 76261

Nog geen producten in uw kookwinkelwagen.

Mededelingen
Bestellingen geplaatst op 5 december vóór 15:30 uur worden de volgende dag bezorgd. Bestellingen geplaatst op 5 december na 15:30 uur worden bezorgd op woensdag 7 december.
Er zijn verschillende vacatures!

Topproducten

Eerstvolgende afwijkende openingstijden:
  • zondag 4 december 12:00 tot 17:00
    Amersfoort geopend.
  • zondag 4 december 12:00 tot 17:00
    Hilversum geopend.
  • zondag 4 december 12:00 tot 17:00
    Zwolle Al onze winkels in Zwolle zijn geopend.
  • maandag 5 december 09:30 tot 17:00
    Hilversum Om 17:00 uur gesloten i.v.m. Pakjesavond
  • zondag 11 december 12:00 tot 17:00
    Amersfoort geopend.
  • zondag 18 december 12:00 tot 17:00
    Zwolle Al onze winkels in Zwolle zijn geopend.
Adressen en openingstijden | Koopzondagen


Vandaag zaterdag 3 december:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
In Amersfoort zetten wij vandaag de Crock-Pot aan. Komt u langs om te proeven uit deze slowcooker? Daarnaast gaan we aan de slag met de Breville Blend Active Pro personal blender!
Hilversum 11:00 tot 16:00:
Hoe gemakkelijk zelf speculaas maken met de Ankarsrum Assistent kneedmachine is, laat kookschoolchef Dennis zien in Hilversum. Ook komt er een afgevaardigde van Solis de nieuwste Solis espressomachine demonstreren.
Zwolle 11:00 tot 16:00:
Vandaag gaan we aan het Gasthuisplein aan de slag met de halfautomatische espressomachines van Isomac. Kom langs en proef!
Morgen zondag 4 december:
Hilversum 12:00 tot 16:00:
Op zoek naar een leuk cadeau voor de feestdagen? Vandaag gaan wij aan de slag met de Spirelli spiraalsnijder, laten we u de mogelijkheden zien van een mandoline en presenteren we u de leukste koffiecadeaus! Ook komt er een afgevaardigde van IT&M de Breville Blend Active Pro, Crock-Pot en Espressions MixMaster demonstreren. Nadia Zerouali en Merijn Tol, bekend van o.a. hun kookboek 'Een druppel rozenwater' en Arabische productlijn SOUQ, komen van 14:00 tot 16:00 uur naar Hilversum. Naast dat ze uw exemplaar zullen signeren, gaan ze ook aan de slag met diverse SOUQ producten en delen ze graag hun kennis over de Arabisch mediterrane keuken.
Op zaterdag 10 december:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
Vandaag komt een afgevaardigde van Magimix de nieuwe Magimix Cook Expert demonsteren. Kom langs en ontdek alle mogelijkheden van deze alleskunner!
Hilversum 11:00 tot 16:00:
Een goede voorbereiding is het halve werk! En daarom laten wij u alvast zien hoe u de smaakvolste sauzen maakt met de koperen pannen van Mauviel. Culinair historica Christianne Muusers komt naar Hilversum! Met haar nieuwe boek ‘Het verleden op je bord’ brengt ze vijf eeuwen receptuur uit de culinaire collectie van de koninklijke bibliotheek in uw keuken. Grillen, koken, bakken, slow cooken, roken en stoven! Een afgevaardigde van The Bastard laat u alle mogelijkheden van de kamado zien. Ook komt er een afgevaardigde van Magimix langs om de nieuwe Magimix Cook Expert te demonstreren.
Zwolle 11:00 tot 16:00:
In Zwolle wordt vandaag de Solis Grind & Infuse Pro uitvoerig gedemonstreerd. Kom kijken en proeven in onze kookwinkel aan het Gasthuisplein.
Op zondag 11 december:
Hilversum 12:00 tot 16:00:
In Hilversum hebben wij vandaag demo's met verschillende volautomatische espressomachines. Kom langs, proef en stel al uw vragen!
Elke zaterdag productdemonstraties van 11:00 tot 16:00.
Meer kookdemonstraties en activiteiten
Advies nodig?
Neem contact op met de klantenservice of maak een afspraak met een personal shopper.

 

KitchenAid mixers, blenders, broodroosters, keukenmachinesMagimix logoJura logoBK pannen en pannensetsDemeyere pannenMauviel pannenIittala serviesAlessiLe Creuset pannenRösle keukengereedschap
Bovenkant · Kennelijke fouten voorbehouden. Gebruik van www.kookwinkel.nl betekent dat u onze algemene voorwaarden accepteert. Prijzen zijn inclusief BTW, exclusief eventuele verzendkosten. Zie ook onze privacy richtlijnen.

Preload the loading icon
Kookwinkel Oldenhof