Fermenteren


In de geschiedenis van de voedselbereiding is fermenteren absoluut een van de oudste en belangrijkste thema's. Vergisting wordt al eeuwenlang door mensen overal ter wereld toegepast, bewust of onbewust; soms zijn we alleen maar vergeten dat dat is wat er feitelijk gebeurt met bepaalde producten. De eerste fermentatiepogingen hadden tot doel om levensmiddelen te conserveren, maar daarop volgde de aangename ontdekking dat deze techniek ook spectaculaire smaaksensaties op kon leveren. Dit gegeven biedt natuurlijk een scala aan mogelijkheden binnen de verfijnde keuken.

Heiko Antoniewicz houdt zich al jaren bezig met alle spannende ins en outs van de fermentatietechniek. Hij behoort niet alleen tot de beste chef-koks van Duitsland, maar staat erom bekend dat hij graag experimenteert met veelbelovende technieken en ingrediënten. Hij kijkt bij zijn zoektocht niet alleen naar de toekomst; oude tradities zijn soms minstens zo veelbelovend - zeker als ze met een nieuwe blik worden bekeken. Samen met moleculair bioloog dr. Michael Podvinec zocht hij voor dit boek de theorie en praktijk van fermentatie tot op de bodem uit. De inleiding in de theorie van het fermenteren in dit boek geeft voldoende basiskennis om met de recepten van Heiko Antoniewicz aan de slag te kunnen gaan. Deze staan ver af van de gebruikelijke, dagelijkse gerechten; ze openen heel nieuwe perspectieven dankzij de fermentatie van groente, fruit, vis, vlees, granen, melk en dranken.

Kenmerken:

  • ISBN: 9789048313143.
  • Uitgever: Veltman Uitgevers.
  • Taal: Nederlands.
  • Auteur: Heiko Antoniewicz.
  • Uitvoering: hardcover.
  • Aantal pagina's: 256.
  • Thema: basis en naslagwerken.
  • Thema: kooktechnieken.
  • Thema: bekende chefs en restaurants.
  • Artikelnummer: 9789048313143.

Garantie

Eventuele extra aangeboden garanties doen niets af aan de wettelijke garantie, die van toepassing is. Wettelijke garantie houdt in dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Meer informatie op onze garantie pagina.
Fermenteren
 
49,99
Aantal:
Prijs inclusief 6% BTW. Bezorgkosten:

Gratis bezorging in Nederland, België en Duitsland. Wij pakken gratis voor u in.


 

Productreviews voor Fermenteren

Schrijf als eerste een review en maak kans op een cadeaubon van € 50,00.
Paginanummer 78462

Nog geen producten in uw kookwinkelwagen.

Mededelingen
Er zijn verschillende vacatures!

Topproducten

Eerstvolgende afwijkende openingstijden:
  • zondag 30 juli 12:00 tot 17:00
    Amersfoort geopend.
  • zondag 6 augustus 12:00 tot 17:00
    Amersfoort geopend.
  • zondag 6 augustus 13:00 tot 17:00
    Zwolle Onze winkel aan de Diezerstraat en Expres-zo aan het Gasthuisplein zijn geopend.
  • zondag 27 augustus 12:00 tot 17:00
    Hilversum geopend.
Adressen en openingstijden | Koopzondagen


Vandaag zaterdag 29 juli:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
Vandaag zetten wij koffie voor u met de volautomatische espressomachines van Jura en Nivona.
Op zaterdag 5 augustus:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
De zomer begint pas echt na deze demonstratie van The Bastard kamadoís en de heerlijke sauzen en rubs van Grate Goods. Haal het maximale uit het gebruik van je kamado na dit bbq-event.
Hilversum 11:00 tot 16:00:
Vandaag laten we u zien hoe u vis kunt bereiden op The Bastard of in een rookoven. In onze winkel in Hilversum kunt u komen kijken, ruiken en proeven!
Op zaterdag 12 augustus:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
In Amersfoort maken we groentespaghetti met de Gefu Spirelli 2.0.
Hilversum 11:00 tot 16:00:
In onze winkel in Hilversum demonstreren wij vandaag ons assortiment Tojiro-messen. Van snijden tot slijpen, alle aspecten van deze Japanse messen komen voorbij.
Op zaterdag 19 augustus:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
In Amersfoort maken we vandaag limonade uit het boek Limonade, fris & snacks.
Hilversum 11:00 tot 16:00:
In Hilversum wanen we ons vandaag in de Verenigde Staten: we maken hamburgers van de Big Green Egg en milkshakes uit de Magimix Blender!
Op zaterdag 26 augustus:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
In Amersfoort gaan we barbecueŽn met de Big Green Egg. Door het unieke, dubbelwandige keramiek is de temperatuur nauwkeurig te regelen.
Elke zaterdag productdemonstraties van 11:00 tot 16:00.
Meer kookdemonstraties en activiteiten
Advies nodig?
Neem contact op met de klantenservice of maak een afspraak met een personal shopper.

 

KitchenAid mixers, blenders, broodroosters, keukenmachinesMagimix logoJura logoBK pannen en pannensetsDemeyere pannenMauviel pannenIittala serviesAlessiLe Creuset pannenRŲsle keukengereedschap
Bovenkant · Kennelijke fouten voorbehouden. Gebruik van www.kookwinkel.nl betekent dat u onze algemene voorwaarden accepteert. Prijzen zijn inclusief BTW, exclusief eventuele verzendkosten. Zie ook onze privacy richtlijnen.

Preload the loading icon
Kookwinkel Oldenhof