Fermenteren


In de geschiedenis van de voedselbereiding is fermenteren absoluut een van de oudste en belangrijkste thema's. Vergisting wordt al eeuwenlang door mensen overal ter wereld toegepast, bewust of onbewust; soms zijn we alleen maar vergeten dat dat is wat er feitelijk gebeurt met bepaalde producten. De eerste fermentatiepogingen hadden tot doel om levensmiddelen te conserveren, maar daarop volgde de aangename ontdekking dat deze techniek ook spectaculaire smaaksensaties op kon leveren. Dit gegeven biedt natuurlijk een scala aan mogelijkheden binnen de verfijnde keuken.

Heiko Antoniewicz houdt zich al jaren bezig met alle spannende ins en outs van de fermentatietechniek. Hij behoort niet alleen tot de beste chef-koks van Duitsland, maar staat erom bekend dat hij graag experimenteert met veelbelovende technieken en ingrediënten. Hij kijkt bij zijn zoektocht niet alleen naar de toekomst; oude tradities zijn soms minstens zo veelbelovend - zeker als ze met een nieuwe blik worden bekeken. Samen met moleculair bioloog dr. Michael Podvinec zocht hij voor dit boek de theorie en praktijk van fermentatie tot op de bodem uit. De inleiding in de theorie van het fermenteren in dit boek geeft voldoende basiskennis om met de recepten van Heiko Antoniewicz aan de slag te kunnen gaan. Deze staan ver af van de gebruikelijke, dagelijkse gerechten; ze openen heel nieuwe perspectieven dankzij de fermentatie van groente, fruit, vis, vlees, granen, melk en dranken.

Kenmerken:

  • ISBN: 9789048313143.
  • Uitgever: Veltman Uitgevers.
  • Taal: Nederlands.
  • Auteur: Heiko Antoniewicz.
  • Uitvoering: hardcover.
  • Aantal pagina's: 256.
  • Artikelnummer: 9789048313143.

Garantie

Eventuele extra aangeboden garanties doen niets af aan de wettelijke garantie, die van toepassing is. Wettelijke garantie houdt in dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Meer informatie op onze garantie pagina.
Fermenteren
 
49,99
Aantal:
Prijs inclusief 6% BTW. Bezorgkosten:

Gratis bezorging in Nederland, België en Duitsland. Wij pakken gratis voor u in.


 

Productreviews voor Fermenteren

Schrijf als eerste een review en maak kans op een cadeaubon van € 50,00.
Paginanummer 78462

Nog geen producten in uw kookwinkelwagen.

Mededelingen
Er zijn verschillende vacatures!

Topproducten

Eerstvolgende afwijkende openingstijden:
  • donderdag 27 april 13:00 tot 17:00
    Zwolle Vandaag hebben wij in onze winkels in Zwolle gewijzigde openingstijden i.v.m. Koningsdag.
  • donderdag 27 april 09:30 tot 21:00
    Amersfoort Onze kookwinkel is gesloten i.v.m. Koningsdag.
  • donderdag 27 april 09:30 tot 21:00
    Hilversum Onze kookwinkel is gesloten i.v.m. Koningsdag.
  • zondag 30 april 12:00 tot 17:00
    Amersfoort geopend.
  • zondag 30 april 12:00 tot 17:00
    Hilversum geopend.
  • donderdag 4 mei 09:30 tot 19:00
    Zwolle Onze winkels zijn vandaag eerder gesloten i.v.m. Dodenherdenking.
Adressen en openingstijden | Koopzondagen


Aanstaande zaterdag 29 april:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
In Amersfoort hopen wij op een lekker voorjaarszonnetje want wij gaan barbecueŽn met de The Bastard. Door het unieke, dubbelwandige keramiek is de temperatuur nauwkeurig te regelen.
Hilversum 11:00 tot 16:00:
Grillen, koken, bakken, slow cooken, roken en stoven! Een afgevaardigde van The Bastard laat u alle mogelijkheden van de kamado zien.
Aanstaande zondag 30 april:
Hilversum 12:00 tot 16:00:
Het is tijd voor frisse limonades! Leuk om te serveren in een weckpot met tap. Komt u ook langs om te proeven?
Op zaterdag 6 mei:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
In Amersfoort drogen we vandaag als de beste! De Tre Spade droogmachines hebben vťťl droogoppervlak, een constante temperatuur en optimale luchtcirculatie. Zo wordt het drogen van fruit, meringues, verse chilipepers en beef jerkey wel heel gemakkelijk.
Hilversum 11:00 tot 16:00:
Het is bijna Moederdag en dat betekent weer een goede reden om te bakken! Daarom gaan wij vandaag in Hilversum aan de slag met de bakvormen van Nordic Ware en Silikomart.
Op zaterdag 13 mei:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
Vandaag leren wij u alles over de Magimix Cook Expert! Deze alleskunner combineert de mogelijkheden van de gewone Magimix foodprocessors met een reeks aan kookmogelijkheden. Behalve raspen en pureren kunt u ook onder andere soepen, stoofschotels, babyvoeding, puree's, deeg en beslag bereiden.
Hilversum 11:00 tot 16:00:
In Hilversum geven we u vandaag genoeg inspiratie voor een uitgebreid moederdagontbijt, -brunch of -diner. Maak zelf brooddeeg met de Ankarsrum Assistent kneedmachine, doe mee aan een Riedel-wijnproeverij en leer alles over de Magimix Cook Expert van een Magimix-chef!
Zwolle 11:00 tot 16:00:
Aan de Diezerstraat in Zwolle leren wij u alles over de Magimix Cook Expert! Deze alleskunner combineert de mogelijkheden van de gewone Magimix foodprocessors met een reeks aan kookmogelijkheden. Behalve raspen en pureren kunt u ook onder andere soepen, stoofschotels, babyvoeding, puree's, deeg en beslag bereiden.
Elke zaterdag productdemonstraties van 11:00 tot 16:00.
Meer kookdemonstraties en activiteiten
Advies nodig?
Neem contact op met de klantenservice of maak een afspraak met een personal shopper.

 

KitchenAid mixers, blenders, broodroosters, keukenmachinesMagimix logoJura logoBK pannen en pannensetsDemeyere pannenMauviel pannenIittala serviesAlessiLe Creuset pannenRŲsle keukengereedschap
Bovenkant · Kennelijke fouten voorbehouden. Gebruik van www.kookwinkel.nl betekent dat u onze algemene voorwaarden accepteert. Prijzen zijn inclusief BTW, exclusief eventuele verzendkosten. Zie ook onze privacy richtlijnen.

Preload the loading icon
Kookwinkel Oldenhof