Bakken met kennis : de wetenschap achter het bakken


Bakken met kennis is de gids om de juiste technieken voor het bakken van koek, gebak, taart en brood onder de knie te krijgen en om achter 'het waarom' van deze technieken te komen. De focus ligt op het bakproces in de oven en minder op de bewerkingen na het bakken. Bakken met kennis leert je aan welke touwtjes je kunt trekken om je bakresultaten te perfectioneren.

In het theoretische deel besteedt Marien aandacht aan de functie van de belangrijkste ingredienten van de meeste baksels (bloem, eieren, water, lucht en vet) en de wijze waarop ze met elkaar samenwerken tijdens het bakken. Ook worden in dit deel de natuurkundige (fysische) aspecten van bakken behandeld en de essentiële materialen die je nodig hebt om goed te kunnen bakken.

In het tweede praktische gedeelte wordt de theorie gekoppeld aan 80 recepten ingedeeld naar soort. Bij de diverse soorten gebak wordt de functie van de ingrediënten verduidelijkt door een indeling te maken naar de texturen: luchtig, smeuig, krokant, bros (knapperig en luchtig) en taai. Elk recept zal afsluiten met een theoretisch kader: ‘wat dit recept ons leert'.

Bakken met kennis zal ook online uitgediept worden op www.kokenmetkennis.nl. Hier zal de theorie in blogs verder worden uitgewerkt. Mariën geeft hier extra recepten voor het maken van glazuren, vullingen en decoraties voor de taarten uit het boek (dit om de focus in het boek op het bakproces te houden). Ook komen er extra bakrecepten en instructievideo’s voor technieken online te staan.

Kenmerken:

  • ISBN: 9789045211183.
  • Uitgever: Karakter.
  • Taal: Nederlands.
  • Uitvoering: hardcover.
  • Auteur: Eke MariŽn.
  • Aantal pagina's: 240.
  • Thema: bakken.
  • Thema: basis en naslagwerken.
  • Artikelnummer: 9789045211183.

Garantie

Eventuele extra aangeboden garanties doen niets af aan de wettelijke garantie, die van toepassing is. Wettelijke garantie houdt in dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Meer informatie op onze garantie pagina.
Bakken met kennis : de wetenschap achter het bakken
 
29,99
Aantal:
Prijs inclusief 6% BTW. Bezorgkosten:

Gratis bezorging in Nederland, België en Duitsland. Wij pakken gratis voor u in.


 

Productreviews voor Bakken met kennis : de wetenschap achter het bakken

Schrijf als eerste een review en maak kans op een cadeaubon van € 50,00.
Paginanummer 79003

Nog geen producten in uw kookwinkelwagen.

Mededelingen
Er zijn verschillende vacatures!

Topproducten

Eerstvolgende afwijkende openingstijden:
  • zondag 2 juli 12:00 tot 17:00
    Amersfoort geopend.
  • zondag 2 juli 13:00 tot 17:00
    Zwolle Onze winkel aan de Diezerstraat en Expres-zo aan het Gasthuisplein zijn geopend.
  • zondag 9 juli 13:00 tot 17:00
    Amersfoort geopend.
  • zondag 6 augustus 13:00 tot 17:00
    Zwolle Onze winkel aan de Diezerstraat en Expres-zo aan het Gasthuisplein zijn geopend.
  • zondag 27 augustus 12:00 tot 17:00
    Hilversum geopend.
Adressen en openingstijden | Koopzondagen


Aanstaande zaterdag 1 juli:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
Een afgevaardigde van Stanley geeft vandaag een demonstratie van deze producten die ideaal zijn tijdens uw buitenactiviteit!
Hilversum 11:00 tot 16:00:
Wij hopen op een zonnetje, want vandaag demonstreren wij in Hilversum de Magimix ijsmachine. Kom kijken hoe u in een handomdraai het lekkerste schepijs maakt!
Op zaterdag 8 juli:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
In Amersfoort leren wij u alles over de Vitamix hogesnelheidsblenders en maken we vandaag smoothies en ijs.
Hilversum 11:00 tot 16:00:
De zomer begint pas echt na deze demonstratie van The Bastard kamadoís en de heerlijke sauzen en rubs van Grate Goods. Haal het maximale uit het gebruik van je kamado na dit bbq-event.
Op zaterdag 15 juli:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
In Amersfoort leren wij u alles over vacumeren, voor thuis en onderweg.
Hilversum 11:00 tot 16:00:
In Hilversum maken we vandaag snel en gemakkelijk soda met de Aarke sodamaker. Kom kijken bij deze bruisende demonstratie van onze schitterende nieuwe aanwinst.
Op zaterdag 22 juli:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
Met de zelfvriezende ijsmachine van Nemox is het mogelijk om zelf vers ijs te bereiden. Hoe makkelijk en snel dat gaat laten wij vandaag zien in Amersfoort.
Hilversum 11:00 tot 16:00:
Vandaag maken wij verse pizza! Op de Big Green Egg, wat wilt u nog meer?
Elke zaterdag productdemonstraties van 11:00 tot 16:00.
Meer kookdemonstraties en activiteiten
Advies nodig?
Neem contact op met de klantenservice of maak een afspraak met een personal shopper.

 

KitchenAid mixers, blenders, broodroosters, keukenmachinesMagimix logoJura logoBK pannen en pannensetsDemeyere pannenMauviel pannenIittala serviesAlessiLe Creuset pannenRŲsle keukengereedschap
Bovenkant · Kennelijke fouten voorbehouden. Gebruik van www.kookwinkel.nl betekent dat u onze algemene voorwaarden accepteert. Prijzen zijn inclusief BTW, exclusief eventuele verzendkosten. Zie ook onze privacy richtlijnen.

Preload the loading icon
Kookwinkel Oldenhof