Bakken met kennis : de wetenschap achter het bakken


Bakken met kennis is de gids om de juiste technieken voor het bakken van koek, gebak, taart en brood onder de knie te krijgen en om achter 'het waarom' van deze technieken te komen. De focus ligt op het bakproces in de oven en minder op de bewerkingen na het bakken. Bakken met kennis leert je aan welke touwtjes je kunt trekken om je bakresultaten te perfectioneren.

In het theoretische deel besteedt Marien aandacht aan de functie van de belangrijkste ingredienten van de meeste baksels (bloem, eieren, water, lucht en vet) en de wijze waarop ze met elkaar samenwerken tijdens het bakken. Ook worden in dit deel de natuurkundige (fysische) aspecten van bakken behandeld en de essentiële materialen die je nodig hebt om goed te kunnen bakken.

In het tweede praktische gedeelte wordt de theorie gekoppeld aan 80 recepten ingedeeld naar soort. Bij de diverse soorten gebak wordt de functie van de ingrediënten verduidelijkt door een indeling te maken naar de texturen: luchtig, smeuig, krokant, bros (knapperig en luchtig) en taai. Elk recept zal afsluiten met een theoretisch kader: ‘wat dit recept ons leert'.

Bakken met kennis zal ook online uitgediept worden op www.kokenmetkennis.nl. Hier zal de theorie in blogs verder worden uitgewerkt. Mariën geeft hier extra recepten voor het maken van glazuren, vullingen en decoraties voor de taarten uit het boek (dit om de focus in het boek op het bakproces te houden). Ook komen er extra bakrecepten en instructievideo’s voor technieken online te staan.

Kenmerken:

  • ISBN: 9789045211183.
  • Uitgever: Karakter.
  • Taal: Nederlands.
  • Uitvoering: Hardcover.
  • Auteur: Eke MariŽn.
  • Aantal pagina's: 240.
  • Thema: bakken.
  • Thema: basis en naslagwerken.
  • Artikelnummer: 9789045211183.

Garantie

Eventuele extra aangeboden garanties doen niets af aan de wettelijke garantie, die van toepassing is. Wettelijke garantie houdt in dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Meer informatie op onze garantie pagina.
Bakken met kennis : de wetenschap achter het bakken
 
29,99
Aantal:
Prijs inclusief 6% BTW. Bezorgkosten:

Gratis bezorging in Nederland, België en Duitsland. Wij pakken gratis voor u in.


 

Productreviews voor Bakken met kennis : de wetenschap achter het bakken

Schrijf als eerste een review en maak kans op een cadeaubon van € 50,00.
Paginanummer 79003

Nog geen producten in uw kookwinkelwagen.

Mededelingen
Vanwege Hemelvaartsdag zullen bestellingen geplaatst op woensdag 24 mei op vrijdag 26 mei bezorgd worden. Bestellingen geplaatst op Hemelvaartsdag zelf worden zaterdag 27 mei bezorgd.
Er zijn verschillende vacatures!

Topproducten

Eerstvolgende afwijkende openingstijden:
  • zondag 28 mei 12:00 tot 17:00
    Amersfoort geopend.
  • zondag 28 mei 12:00 tot 17:00
    Hilversum geopend.
  • zondag 4 juni 12:00 tot 17:00
    Amersfoort Onze kookwinkel is gesloten iv.m. 1e pinksterdag.
  • maandag 5 juni 12:00 tot 17:00
    Hilversum Onze kookwinkel is vandaag geopend.
  • maandag 5 juni 09:30 tot 18:00
    Zwolle Onze winkels zijn gesloten i.v.m. 2e pinksterdag.
  • zondag 2 juli 12:00 tot 17:00
    Zwolle Onze winkel aan de Diezerstraat en Expres-zo aan het Gasthuisplein zijn geopend.
Adressen en openingstijden | Koopzondagen


Morgen zaterdag 27 mei:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
In Amersfoort hopen wij op een lekker voorjaarszonnetje want wij gaan barbecueŽn met de Big Green Egg. Door het unieke, dubbelwandige keramiek is de temperatuur nauwkeurig te regelen.
Hilversum 11:00 tot 16:00:
Bent u benieuwd naar het verschil tussen handmatige en volautomatische espressomachines? Ontdek het tijdens onze demonstratie met machines van Jura, Nivona, Isomac, Bezzera en Rancilio.
Aanstaande zondag 28 mei:
Hilversum 11:00 tot 16:00:
Het is tijd voor frisse limonades! Leuk om te serveren in een weckpot met tap. Komt u ook langs om te proeven?
Op zaterdag 3 juni:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
Vandaag gaat in Amersfoort de Ankarsrum Assistent kneedmachine aan en bakken we taart, koek en quiche.
Op zaterdag 10 juni:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
Vandaag gaan we aan de slag met (ijs)koffie! Met de Bonavita producten zet u de lekkerste slowcoffee. Kom langs om te proeven!
Amersfoort 11:00 tot vrijdag 3 juni 2016 16:00:
Vandaag gaan we aan de slag met (ijs)koffie! Met de Bonavita producten zet u de lekkerste slowcoffee. Kom langs om te proeven!
Op zaterdag 17 juni:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
Een afgevaardigde van Demeyere geeft een kookdemonstratie. Dat wordt wokken, bakken en grillen in Amersfoort!
Op zaterdag 24 juni:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
Het hele jaar door buiten koken! Deze zaterdag gaan wij in Amersfoort aan de slag met de Big Green Egg en verschillende accessoires.
Elke zaterdag productdemonstraties van 11:00 tot 16:00.
Meer kookdemonstraties en activiteiten
Advies nodig?
Neem contact op met de klantenservice of maak een afspraak met een personal shopper.

 

KitchenAid mixers, blenders, broodroosters, keukenmachinesMagimix logoJura logoBK pannen en pannensetsDemeyere pannenMauviel pannenIittala serviesAlessiLe Creuset pannenRŲsle keukengereedschap
Bovenkant · Kennelijke fouten voorbehouden. Gebruik van www.kookwinkel.nl betekent dat u onze algemene voorwaarden accepteert. Prijzen zijn inclusief BTW, exclusief eventuele verzendkosten. Zie ook onze privacy richtlijnen.

Preload the loading icon
Kookwinkel Oldenhof