Bakken met kennis : de wetenschap achter het bakken


Bakken met kennis is de gids om de juiste technieken voor het bakken van koek, gebak, taart en brood onder de knie te krijgen en om achter 'het waarom' van deze technieken te komen. De focus ligt op het bakproces in de oven en minder op de bewerkingen na het bakken. Bakken met kennis leert je aan welke touwtjes je kunt trekken om je bakresultaten te perfectioneren.

In het theoretische deel besteedt Marien aandacht aan de functie van de belangrijkste ingredienten van de meeste baksels (bloem, eieren, water, lucht en vet) en de wijze waarop ze met elkaar samenwerken tijdens het bakken. Ook worden in dit deel de natuurkundige (fysische) aspecten van bakken behandeld en de essentiële materialen die je nodig hebt om goed te kunnen bakken.

In het tweede praktische gedeelte wordt de theorie gekoppeld aan 80 recepten ingedeeld naar soort. Bij de diverse soorten gebak wordt de functie van de ingrediënten verduidelijkt door een indeling te maken naar de texturen: luchtig, smeuig, krokant, bros (knapperig en luchtig) en taai. Elk recept zal afsluiten met een theoretisch kader: ‘wat dit recept ons leert'.

Bakken met kennis zal ook online uitgediept worden op www.kokenmetkennis.nl. Hier zal de theorie in blogs verder worden uitgewerkt. Mariën geeft hier extra recepten voor het maken van glazuren, vullingen en decoraties voor de taarten uit het boek (dit om de focus in het boek op het bakproces te houden). Ook komen er extra bakrecepten en instructievideo’s voor technieken online te staan.

Kenmerken:

  • ISBN: 9789045211183.
  • Uitgever: Karakter.
  • Taal: Nederlands.
  • Uitvoering: hardcover.
  • Auteur: Eke MariŽn.
  • Aantal pagina's: 240.
  • Artikelnummer: 9789045211183.

Garantie

Eventuele extra aangeboden garanties doen niets af aan de wettelijke garantie, die van toepassing is. Wettelijke garantie houdt in dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Meer informatie op onze garantie pagina.
Bakken met kennis : de wetenschap achter het bakken
 
29,99
Aantal:
Prijs inclusief 6% BTW. Bezorgkosten:

Gratis bezorging in Nederland, België en Duitsland. Wij pakken gratis voor u in.


 

Productreviews voor Bakken met kennis : de wetenschap achter het bakken

Schrijf als eerste een review en maak kans op een cadeaubon van € 50,00.
Paginanummer 79003

Nog geen producten in uw kookwinkelwagen.

Mededelingen
Op 2e paasdag zijn onze kookwinkels in Amersfoort en Hilversum geopend van 12:00 tot 17:00 uur.
Er zijn verschillende vacatures!

Topproducten

Eerstvolgende afwijkende openingstijden:
  • zondag 26 maart 12:00 tot 17:00
    Amersfoort geopend.
  • zondag 26 maart 12:00 tot 17:00
    Hilversum geopend.
  • zondag 2 april 12:00 tot 17:00
    Amersfoort geopend.
  • zondag 2 april 12:00 tot 17:00
    Zwolle Onze winkel aan de Diezerstraat en Expres-zo aan het Gasthuisplein zijn geopend.
  • maandag 17 april 12:00 tot 17:00
    Hilversum geopend.
  • zondag 7 mei 12:00 tot 17:00
    Zwolle Onze winkel aan de Diezerstraat en Expres-zo aan het Gasthuisplein zijn geopend.
Adressen en openingstijden | Koopzondagen


Vandaag zaterdag 25 maart:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
Voor het grillen van groenten en vlees heeft u niet altijd een barbecue nodig. We gaan vandaag in Amersfoort grillen met de Solis Smart Grill Pro.
Hilversum 11:00 tot 16:00:
Keukengerei voor pureren, schillen, hakken, stampen, snijden, schoonmaken en nog veel meer! Vandaag demonstreren wij de duurzame producten van RŲsle. Een merk dat zich onderscheidt door de doordachte en slimme details van hun keukengerei.
Morgen zondag 26 maart:
Hilversum 12:00 tot 16:00:
Bent u benieuwd naar het verschil tussen handmatige en volautomatische espressomachines? Ontdek het tijdens onze demonstratie met machines van Jura, Nivona, Isomac, Bezzera en Rancilio.
Op zaterdag 1 april:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
De Versapers slowjuicer maakt sap van fruit en groenten met een hoge opbrengst. Gezond, en zů lekker! Hij staat vandaag aan in Amersfoort .
Hilversum 11:00 tot 16:00:
De staafmixers van Bamix zijn duurzaam en multifunctioneel. Gebruik de staafmixer bijvoorbeeld voor het maken van een frisse courgettesoep of gladde saus. Tijdens de demonstratie bereidt een specialist van Bamix enkele van deze lekkernijen voor u!
Op vrijdag 7 april:
Zwolle 10:00 tot 17:00:
De volautomatische espressomachines van Jura zijn veelzijdig en slim. Een afgevaardigde van Jura laat het u vandaag graag zien en proeven tijdens de Jura demonstratie aan het Gasthuisplein.
Op zaterdag 8 april:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
Groentepasta! Naast dat het heel lekker is, voldoet het al snel aan een glutenvrij-, raw-, paleo- en koolhydraatarmdieet. In Amersfoort laten we u vandaag zien hoe gemakkelijk is deze variant op pasta te maken met een KitchenAid Artisan standmixer! De standmixer is uit te breiden met veel diverse accessoires.
Hilversum 11:00 tot 16:00:
Vandaag komt een afgevaardigde van Magimix de keukenmachines demonsteren. Kom langs en ontdek alle mogelijkheden van deze keukenmachines!
Elke zaterdag productdemonstraties van 11:00 tot 16:00.
Meer kookdemonstraties en activiteiten
Advies nodig?
Neem contact op met de klantenservice of maak een afspraak met een personal shopper.

 

KitchenAid mixers, blenders, broodroosters, keukenmachinesMagimix logoJura logoBK pannen en pannensetsDemeyere pannenMauviel pannenIittala serviesAlessiLe Creuset pannenRŲsle keukengereedschap
Bovenkant · Kennelijke fouten voorbehouden. Gebruik van www.kookwinkel.nl betekent dat u onze algemene voorwaarden accepteert. Prijzen zijn inclusief BTW, exclusief eventuele verzendkosten. Zie ook onze privacy richtlijnen.

Preload the loading icon
Kookwinkel Oldenhof