Chocolade : van cacaoboon tot chocoladereep


Ontdek de verrukkelijke en boeiende wereld van cacao door de ogen van meester-patissier Pierre Marcolini. Van boon tot tablet (bean to bar), dat is de bijzondere weg die hij volgt om de geuren en smaken te onthullen van bonen van de beste cacaoplantages ter wereld. Deze in 1995 tot wereldkampioen bekroonde chef-patisserie gunt ons een kijkje achter de schermen en leert ons alles over cacao en chocolade, van het branden en malen van cacaobonen tot het tempereren en kristalliseren van chocolade.

Hij neemt u mee op reis naar verschillende terroirs, naar tien door hem geselecteerde grand cru's. Zijn reis beslaat een groot deel van de wereld, van Mexico en Indonesië tot Kameroen en Madagaskar. Op basis van deze grand cru's heeft Pierre Marcolini 170 recepten samengesteld die chocolade in al zijn hoedanigheden laten zien: als krokante reep, als zijdezachte mousse, als roomijs en saus en zelfs als jus of thee... Ontdek deze heerlijke zoete, maar ook hartige recepten en probeer de Chocorotsjes van cacaonibs, de Truffels van pure chocolade, of verrassende lekkernijen als Chocolade-ijs met gekonfijte venkel en Sint-jakobsschelpen met chocolade...

Kenmerken:

  • ISBN: 9789048313716.
  • Uitgever: Veltman.
  • Aantal pagina's: 384.
  • Uitvoering: hardcover.
  • Auteur: Christophe Felder.
  • Taal: Nederlands.
  • Thema: chocolade.
  • Artikelnummer: 9789048313655.

Garantie

Eventuele extra aangeboden garanties doen niets af aan de wettelijke garantie, die van toepassing is. Wettelijke garantie houdt in dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Meer informatie op onze garantie pagina.
Chocolade : van cacaoboon tot chocoladereep
 
39,99
Aantal:
Prijs inclusief 6% BTW. Bezorgkosten:

Gratis bezorging in Nederland, België en Duitsland. Wij pakken gratis voor u in.


 

Productreviews voor Chocolade : van cacaoboon tot chocoladereep

Schrijf ook een review en maak kans op een cadeaubon van € 50,00.
5
 
van (op 15-4-2017):Oorspronkelijk geschreven bij Spice Wise Too : zonder zout meer smaak
Net als het eerste boek, is dit een juweel. Ook al hoef ikzelf niet te minderen met zout, het leren omgaan met kruiden is een verrijking voor mijn kookgedrag. Het eten smaakt zoveel beter en mijn huis ruikt bovendien nog heerlijk ook, zeker als ik bijv. de slowcooker gebruik. Daarnaast zijn de foto's prachtig. Het nodigt uit om recepten te gaan maken. Ja, een smaakvol ogend boek en ook de recepten die ik tot nu toe heb gemaakt, waren vol smaak.
BeantwoordenIs deze review behulpzaam?

Antwoord van Albert Kokosky Deforchaux (op 15-4-2017):
Bedankt voor uw positieve reactie maar ik, de schrijver, heb het boek zelf nog niet eens in huis...
Is dit antwoord behulpzaam?
Antwoord van Albert Kokosky Deforchaux (op 15-4-2017):
Ah, deze recensie hoort waarschijnlijk bij 'Spice Wise Too', daar zag ik 'm ook staan en is per ongeluk ook onder mijn boek terecht gekomen! Ik heb niks gezegd, excuses! (Misschien kan de beheerder alles corrigeren?)
Is dit antwoord behulpzaam?
Chocolade : van cacaoboon tot chocoladereep
€ 39,99
Paginanummer 81975

Nog geen producten in uw kookwinkelwagen.

Mededelingen
Er zijn verschillende vacatures!

Topproducten

Eerstvolgende afwijkende openingstijden:
  • zondag 25 juni 12:00 tot 17:00
    Amersfoort geopend.
  • zondag 25 juni 12:00 tot 17:00
    Hilversum geopend.
  • zondag 2 juli 12:00 tot 17:00
    Amersfoort geopend.
  • zondag 2 juli 13:00 tot 17:00
    Zwolle Onze winkel aan de Diezerstraat en Expres-zo aan het Gasthuisplein zijn geopend.
  • zondag 6 augustus 13:00 tot 17:00
    Zwolle Onze winkel aan de Diezerstraat en Expres-zo aan het Gasthuisplein zijn geopend.
  • zondag 27 augustus 12:00 tot 17:00
    Hilversum geopend.
Adressen en openingstijden | Koopzondagen


Morgen zaterdag 24 juni:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
Het hele jaar door buiten koken! Deze zaterdag gaan wij in Amersfoort aan de slag met de The Bastard en verschillende accessoires.
Hilversum 11:00 tot 16:00:
Het is tijd voor frisse limonades! Leuk om te serveren in een weckpot met tap. Komt u ook langs om te proeven?
Op zaterdag 1 juli:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
Een afgevaardigde van Stanley geeft vandaag een demonstratie van deze producten die ideaal zijn tijdens uw buitenactiviteit!
Op zaterdag 8 juli:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
In Amersfoort leren wij u alles over de Vitamix hogesnelheidsblenders en maken we vandaag smoothies en ijs.
Op zaterdag 15 juli:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
In Amersfoort leren wij u alles over vacumeren, voor thuis en onderweg.
Op zaterdag 22 juli:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
Met de zelfvriezende ijsmachine van Nemox is het mogelijk om zelf vers ijs te bereiden. Hoe makkelijk en snel dat gaat laten wij vandaag zien in Amersfoort.
Elke zaterdag productdemonstraties van 11:00 tot 16:00.
Meer kookdemonstraties en activiteiten
Advies nodig?
Neem contact op met de klantenservice of maak een afspraak met een personal shopper.

 

KitchenAid mixers, blenders, broodroosters, keukenmachinesMagimix logoJura logoBK pannen en pannensetsDemeyere pannenMauviel pannenIittala serviesAlessiLe Creuset pannenRŲsle keukengereedschap
Bovenkant · Kennelijke fouten voorbehouden. Gebruik van www.kookwinkel.nl betekent dat u onze algemene voorwaarden accepteert. Prijzen zijn inclusief BTW, exclusief eventuele verzendkosten. Zie ook onze privacy richtlijnen.

Preload the loading icon
Kookwinkel Oldenhof