Hollandse klassiekers anno nu : van appeltaart tot zuurvlees


Van zoetigheden als appeltaart en stroopwafels tot hartige gerechten als hutspot en saucijzenbroodjes, de Hollandse keuken met zijn nadruk op pure en eerlijke ingrediënten heeft veel lekkers te bieden.

In Hollandse klassiekers anno nu vind je 70 Hollandse klassiekers met een verrassende, moderne twist, zoals bitterballen van hete bliksem, worstenbroodjes met gerookte paling, hachee van Texels lam en ijs met drop. Probeer eens ‘vergeten’ eten zoals nagelhout en jan-in-de-zak uit of ontdek streekgerechten zoals Fryske dûmkes en Limburgs zuurvlees. Maar ook patatje oorlog, vlaflip en wentelteefjes zijn typisch Nederlands en kun je op een originele manier bereid terugvinden in dit kookboek. Of je nu op zoek bent naar simpele gerechten voor een doordeweekse dag of naar dat ene speciale feestelijke recept dat iets meer tijd in de keuken kost, dit boek biedt inspiratie voor thuiskoks die het beste van de Hollandse keuken willen (her)ontdekken.

Tjitze van der Dam is een bevlogen chef-kok uit Friesland, die naar de randstad vertrok om zijn vakkennis te verbreden. Daar ging hij aan de slag als souschef van Menno Post bij Ron Blaauw restaurant en daarna bij De Vrienden van Jacob, om vervolgens op eigen benen een keukenteam te leiden als executive chef bij het INK hotel in Amsterdam. Als jonge chef wordt hij door vele belangrijke vakbladen erkend als culinair talent van de toekomst en hij heeft daarvoor diverse onderscheidingen ontvangen waaronder de 'Saisonnier’s Persprijs' en de 'Cooking Rookie Award'. Hij organiseert grootse culinaire evenementen om mensen met elkaar te verbinden. Zo heeft hij 24 sterrenchefs bijeengebracht om 24 uur lang gezamenlijk te koken voor het goede doel. Zijn liefde voor de Nederlandse keuken heeft hij vertaald in dit kookboek.

Bekende klassieke Hollandse gerechten op een moderne en originele manier gepresenteerd. Met specials over Koningsdag, Sinterklaas en de Elfstedentocht, en bijdragen van chefs als Menno Post van tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns. Prachtige foto’s van culinair fotograaf Saskia de Wal.

Kenmerken:

  • ISBN: 9789463190473.
  • Uitgever: Scriptum.
  • Uitvoering: hardcover.
  • Auteur: Tjitze van Dam.
  • Aantal pagina's: 224.
  • Thema: Nederlands en Vlaams.
  • Artikelnummer: 9789463190473.

Garantie

Eventuele extra aangeboden garanties doen niets af aan de wettelijke garantie, die van toepassing is. Wettelijke garantie houdt in dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Meer informatie op onze garantie pagina.
Hollandse klassiekers anno nu : van appeltaart tot zuurvlees
 
24,95
Aantal:
Prijs inclusief 6% BTW. Bezorgkosten:

Gratis bezorging in Nederland, België en Duitsland. Wij pakken gratis voor u in.


 

Productreviews voor Hollandse klassiekers anno nu : van appeltaart tot zuurvlees

Schrijf ook een review en maak kans op een cadeaubon van € 50,00.
5
 
van (op 15-4-2017):Oorspronkelijk geschreven bij Spice Wise Too : zonder zout meer smaak
Net als het eerste boek, is dit een juweel. Ook al hoef ikzelf niet te minderen met zout, het leren omgaan met kruiden is een verrijking voor mijn kookgedrag. Het eten smaakt zoveel beter en mijn huis ruikt bovendien nog heerlijk ook, zeker als ik bijv. de slowcooker gebruik. Daarnaast zijn de foto's prachtig. Het nodigt uit om recepten te gaan maken. Ja, een smaakvol ogend boek en ook de recepten die ik tot nu toe heb gemaakt, waren vol smaak.
BeantwoordenIs deze review behulpzaam?

Antwoord van Albert Kokosky Deforchaux (op 15-4-2017):
Bedankt voor uw positieve reactie maar ik, de schrijver, heb het boek zelf nog niet eens in huis...
Is dit antwoord behulpzaam?
Antwoord van Albert Kokosky Deforchaux (op 15-4-2017):
Ah, deze recensie hoort waarschijnlijk bij 'Spice Wise Too', daar zag ik 'm ook staan en is per ongeluk ook onder mijn boek terecht gekomen! Ik heb niks gezegd, excuses! (Misschien kan de beheerder alles corrigeren?)
Is dit antwoord behulpzaam?
Hollandse klassiekers anno nu : van appeltaart tot zuurvlees
€ 24,95
Paginanummer 82961

Nog geen producten in uw kookwinkelwagen.

Mededelingen
Er zijn verschillende vacatures!

Topproducten

Eerstvolgende afwijkende openingstijden:
  • zondag 25 juni 12:00 tot 17:00
    Amersfoort geopend.
  • zondag 25 juni 12:00 tot 17:00
    Hilversum geopend.
  • zondag 2 juli 12:00 tot 17:00
    Amersfoort geopend.
  • zondag 2 juli 13:00 tot 17:00
    Zwolle Onze winkel aan de Diezerstraat en Expres-zo aan het Gasthuisplein zijn geopend.
  • zondag 6 augustus 13:00 tot 17:00
    Zwolle Onze winkel aan de Diezerstraat en Expres-zo aan het Gasthuisplein zijn geopend.
  • zondag 27 augustus 12:00 tot 17:00
    Hilversum geopend.
Adressen en openingstijden | Koopzondagen


Morgen zaterdag 24 juni:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
Het hele jaar door buiten koken! Deze zaterdag gaan wij in Amersfoort aan de slag met de The Bastard en verschillende accessoires.
Hilversum 11:00 tot 16:00:
Het is tijd voor frisse limonades! Leuk om te serveren in een weckpot met tap. Komt u ook langs om te proeven?
Aanstaande zondag 25 juni:
Hilversum 12:00 tot 16:00:
Met het warme weer drinken wij graag (ijs)koffie. Vandaag demonstreren wij verschillende methodes om (ijs)koffie te maken en laten het u graag proeven!
Op zaterdag 1 juli:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
Een afgevaardigde van Stanley geeft vandaag een demonstratie van deze producten die ideaal zijn tijdens uw buitenactiviteit!
Hilversum 11:00 tot 16:00:
Wij hopen op een zonnetje, want vandaag demonstreren wij in Hilversum de Magimix ijsmachine. Kom kijken hoe u in een handomdraai het lekkerste schepijs maakt!
Op zaterdag 8 juli:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
In Amersfoort leren wij u alles over de Vitamix hogesnelheidsblenders en maken we vandaag smoothies en ijs.
Hilversum 11:00 tot 16:00:
De zomer begint pas echt na deze demonstratie van The Bastard kamadoís en de heerlijke sauzen en rubs van Grate Goods. Haal het maximale uit het gebruik van je kamado na dit bbq-event.
Op zaterdag 15 juli:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
In Amersfoort leren wij u alles over vacumeren, voor thuis en onderweg.
Elke zaterdag productdemonstraties van 11:00 tot 16:00.
Meer kookdemonstraties en activiteiten
Advies nodig?
Neem contact op met de klantenservice of maak een afspraak met een personal shopper.

 

KitchenAid mixers, blenders, broodroosters, keukenmachinesMagimix logoJura logoBK pannen en pannensetsDemeyere pannenMauviel pannenIittala serviesAlessiLe Creuset pannenRŲsle keukengereedschap
Bovenkant · Kennelijke fouten voorbehouden. Gebruik van www.kookwinkel.nl betekent dat u onze algemene voorwaarden accepteert. Prijzen zijn inclusief BTW, exclusief eventuele verzendkosten. Zie ook onze privacy richtlijnen.

Preload the loading icon
Kookwinkel Oldenhof