Hollandse klassiekers anno nu : van appeltaart tot zuurvlees


Van zoetigheden als appeltaart en stroopwafels tot hartige gerechten als hutspot en saucijzenbroodjes, de Hollandse keuken met zijn nadruk op pure en eerlijke ingrediënten heeft veel lekkers te bieden.

In Hollandse klassiekers anno nu vind je 70 Hollandse klassiekers met een verrassende, moderne twist, zoals bitterballen van hete bliksem, worstenbroodjes met gerookte paling, hachee van Texels lam en ijs met drop. Probeer eens ‘vergeten’ eten zoals nagelhout en jan-in-de-zak uit of ontdek streekgerechten zoals Fryske dûmkes en Limburgs zuurvlees. Maar ook patatje oorlog, vlaflip en wentelteefjes zijn typisch Nederlands en kun je op een originele manier bereid terugvinden in dit kookboek. Of je nu op zoek bent naar simpele gerechten voor een doordeweekse dag of naar dat ene speciale feestelijke recept dat iets meer tijd in de keuken kost, dit boek biedt inspiratie voor thuiskoks die het beste van de Hollandse keuken willen (her)ontdekken.

Tjitze van der Dam is een bevlogen chef-kok uit Friesland, die naar de randstad vertrok om zijn vakkennis te verbreden. Daar ging hij aan de slag als souschef van Menno Post bij Ron Blaauw restaurant en daarna bij De Vrienden van Jacob, om vervolgens op eigen benen een keukenteam te leiden als executive chef bij het INK hotel in Amsterdam. Als jonge chef wordt hij door vele belangrijke vakbladen erkend als culinair talent van de toekomst en hij heeft daarvoor diverse onderscheidingen ontvangen waaronder de 'Saisonnier’s Persprijs' en de 'Cooking Rookie Award'. Hij organiseert grootse culinaire evenementen om mensen met elkaar te verbinden. Zo heeft hij 24 sterrenchefs bijeengebracht om 24 uur lang gezamenlijk te koken voor het goede doel. Zijn liefde voor de Nederlandse keuken heeft hij vertaald in dit kookboek.

Bekende klassieke Hollandse gerechten op een moderne en originele manier gepresenteerd. Met specials over Koningsdag, Sinterklaas en de Elfstedentocht, en bijdragen van chefs als Menno Post van tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns. Prachtige foto’s van culinair fotograaf Saskia de Wal.

Kenmerken:

  • ISBN: 9789463190473.
  • Uitgever: Scriptum.
  • Uitvoering: hardcover.
  • Auteur: Tjitze van Dam.
  • Aantal pagina's: 224.
  • Artikelnummer: 9789463190473.

Garantie

Eventuele extra aangeboden garanties doen niets af aan de wettelijke garantie, die van toepassing is. Wettelijke garantie houdt in dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Meer informatie op onze garantie pagina.
Hollandse klassiekers anno nu : van appeltaart tot zuurvlees
 
Pre-order
24,95
Aantal:
Prijs inclusief 6% BTW. Bezorgkosten:

Gratis bezorging in Nederland, België en Duitsland. Wij pakken gratis voor u in.


 

Productreviews voor Hollandse klassiekers anno nu : van appeltaart tot zuurvlees

Schrijf ook een review en maak kans op een cadeaubon van € 50,00.
5
 
van (op 15-4-2017):Oorspronkelijk geschreven bij Spice Wise Too : zonder zout meer smaak
Net als het eerste boek, is dit een juweel. Ook al hoef ikzelf niet te minderen met zout, het leren omgaan met kruiden is een verrijking voor mijn kookgedrag. Het eten smaakt zoveel beter en mijn huis ruikt bovendien nog heerlijk ook, zeker als ik bijv. de slowcooker gebruik. Daarnaast zijn de foto's prachtig. Het nodigt uit om recepten te gaan maken. Ja, een smaakvol ogend boek en ook de recepten die ik tot nu toe heb gemaakt, waren vol smaak.
BeantwoordenIs deze review behulpzaam?

Antwoord van Albert Kokosky Deforchaux (op 15-4-2017):
Bedankt voor uw positieve reactie maar ik, de schrijver, heb het boek zelf nog niet eens in huis...
Is dit antwoord behulpzaam?
Hollandse klassiekers anno nu : van appeltaart tot zuurvlees
€ 24,95
Paginanummer 82961

Nog geen producten in uw kookwinkelwagen.

Mededelingen
Er zijn verschillende vacatures!

Topproducten

Eerstvolgende afwijkende openingstijden:
  • zondag 30 april 12:00 tot 17:00
    Amersfoort geopend.
  • zondag 30 april 12:00 tot 17:00
    Hilversum geopend.
  • donderdag 4 mei 09:30 tot 18:00
    Hilversum Onze kookwinkel is vandaag eerder gesloten i.v.m. Dodenherdenking.
  • donderdag 4 mei 09:30 tot 19:00
    Amersfoort Onze kookwinkel is vandaag eerder gesloten i.v.m. Dodenherdenking.
  • donderdag 4 mei 09:30 tot 19:00
    Zwolle Onze winkels zijn vandaag eerder gesloten i.v.m. Dodenherdenking.
  • zondag 7 mei 13:00 tot 17:00
    Zwolle Onze winkel aan de Diezerstraat en Expres-zo aan het Gasthuisplein zijn geopend.
Adressen en openingstijden | Koopzondagen


Vandaag zondag 30 april:
Hilversum 12:00 tot 16:00:
Het is tijd voor frisse limonades! Leuk om te serveren in een weckpot met tap. Komt u ook langs om te proeven?
Aanstaande zaterdag 6 mei:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
In Amersfoort drogen we vandaag als de beste! De Tre Spade droogmachines hebben vťťl droogoppervlak, een constante temperatuur en optimale luchtcirculatie. Zo wordt het drogen van fruit, meringues, verse chilipepers en beef jerkey wel heel gemakkelijk.
Hilversum 11:00 tot 16:00:
Het is bijna Moederdag en dat betekent weer een goede reden om te bakken! Daarom gaan wij vandaag in Hilversum aan de slag met de bakvormen van Nordic Ware en Silikomart.
Op zaterdag 13 mei:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
Vandaag leren wij u alles over de Magimix Cook Expert! Deze alleskunner combineert de mogelijkheden van de gewone Magimix foodprocessors met een reeks aan kookmogelijkheden. Behalve raspen en pureren kunt u ook onder andere soepen, stoofschotels, babyvoeding, puree's, deeg en beslag bereiden.
Hilversum 11:00 tot 16:00:
In Hilversum geven we u vandaag genoeg inspiratie voor een uitgebreid moederdagontbijt, -brunch of -diner. Maak zelf brooddeeg met de Ankarsrum Assistent kneedmachine, doe van 14:30 en 17:00 uur mee aan een Riedel-wijnproeverij en leer alles over de Magimix Cook Expert van een Magimix-chef!
Zwolle 11:00 tot 16:00:
Aan de Diezerstraat in Zwolle leren wij u alles over de Magimix Cook Expert! Deze alleskunner combineert de mogelijkheden van de gewone Magimix foodprocessors met een reeks aan kookmogelijkheden. Behalve raspen en pureren kunt u ook onder andere soepen, stoofschotels, babyvoeding, puree's, deeg en beslag bereiden.
Op zaterdag 20 mei:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
Met de Spherificator maakt u zelf kaviaar of parels van uiteenlopende producten en bereidingen. Vandaag laten we u in Amersfoort zien hoe u deze smaakbommetjes kunt maken!
Hilversum 11:00 tot 16:00:
Verse, knapperige tortillaís, smeuÔge pulled chicken bij Kiosk Oldenhof en een signeersessie van 13.00 tot 15.00 uur van De Vrouw met de Baard. Streetfood op zín best!
Elke zaterdag productdemonstraties van 11:00 tot 16:00.
Meer kookdemonstraties en activiteiten
Advies nodig?
Neem contact op met de klantenservice of maak een afspraak met een personal shopper.

 

KitchenAid mixers, blenders, broodroosters, keukenmachinesMagimix logoJura logoBK pannen en pannensetsDemeyere pannenMauviel pannenIittala serviesAlessiLe Creuset pannenRŲsle keukengereedschap
Bovenkant · Kennelijke fouten voorbehouden. Gebruik van www.kookwinkel.nl betekent dat u onze algemene voorwaarden accepteert. Prijzen zijn inclusief BTW, exclusief eventuele verzendkosten. Zie ook onze privacy richtlijnen.

Preload the loading icon
Kookwinkel Oldenhof