Vijzels

Vijzels zijn er in diverse maten, materialen en afmetingen. U gebruikt een vijzel voor het fijn stampen en wrijven van specerijen en kruiden.

15 producten

Van hoog naar laag sorteren
    • Gratis verzending vanaf €20,- in Nederland, België en Duitsland
    • Voor 23:00 besteld, is morgen in huis! Op werkdagen, mits op voorraad.
    • Gratis cadeauverpakking

15 producten

Van hoog naar laag sorteren

Ontworpen voor de eeuwigheid

Inspiratieproducten

18-10-2018,

Echt goede ontwerpen blijken tijdloos te zijn. Voor de liefhebber van functioneel ontwerp hebben we onze echte must-haves op een rijtje gezet.
Lees verder

Het scherpst van de snede

Inspiratieproducten

23-08-2018,

Een van de grootste plezieren in de keuken is het snijden met een goed mes. Slijp uw (Japanse) messen daarom met een wetsteen.
Lees verder

Vijzels

Een vijzel kopen
In veel culinaire tradities is een vijzel een van de essentiële stukken keukengerei. Het principe van een vijzel is eenvoudig: een vijzelset bestaat uit een kom en een stamper. Meestal is de kom ruw aan de binnenzijde, waardoor het gemakkelijker is om de ingrediënten fijn te stampen. Er bestaan vijzels en stampers in verschillende materialen. Houten vijzels zijn te zacht om succesvol harde specerijen te kunnen fijnstampen, maar volstaan uitstekend voor zachtere materialen. Omdat porseleinen vijzels vaak erg glad aan de binnenkant zijn zullen ze ook voornamelijk hardere producten zoals specerijen niet naar tevredenheid fijn malen. Gietijzeren en stenen vijzels zijn hier het best voor geschikt.
Vijzels bij kookwinkel Oldenhof
Vijzels zijn er in alle soorten en maten, en kookwinkel Oldenhof heeft veel verschillende modellen in het assortiment. De houten vijzel van Oldenhof en Bowls and Dishes is betrekkelijk licht en daardoor gebruiksvriendelijk. De porseleinen vijzels van Oldenhof en RIG-TIG zijn gemakkelijk schoon te maken door het gladde oppervlak van het maalgedeelte. Wade Ceramics heeft vijzels met een wat ruwer oppervlak en een houten steel aan de stamper. Oldenhof en DOK hebben vijzels waarvan de kom gemaakt is van natuursteen. Bij het model van Oldenhof is de stamper van hetzelfde materiaal, bij die van DOK is de stamper, net als het onderstel van de kom gemaakt van hout. Küchenprofi heeft een witte vijzel van natuursteen. Skeppshult en Oldenhof hebben vijzels die gemaakt zijn van gietijzer. Van zichzelf is gietijzer betrekkelijk ruw, waardoor het zich goed leent om als vijzel te gebruiken. Kijk voor ons volledige assortiment vijzels op www.kookwinkel.nl of kom langs in een van onze winkels.