Vijzels

Vijzels zijn er in diverse maten, materialen en afmetingen. U gebruikt een vijzel voor het fijn stampen en wrijven van specerijen en kruiden.

14 producten

Van hoog naar laag sorteren

14 producten

Van hoog naar laag sorteren

Gastronomische grillen in 2018

Inspiratieproducten

04-01-2018,

Wij hebben geprobeerd om alle trends die over eten en uit eten gaan in 2018 voor u op een rijtje te zetten.
Lees verder

Dé nieuwe kookworkshops

Inspiratieproducten

01-11-2017,

Hierbij presenteren wij onze nieuwe kookschoolagenda voor het voorjaar 2018.
Lees verder

Vijzels

Een vijzel kopen
In veel culinaire tradities is een vijzel een van de essentiële stukken keukengerei. Het principe van een vijzel is eenvoudig: een vijzelset bestaat uit een kom en een stamper. Meestal is de kom ruw aan de binnenzijde, waardoor het gemakkelijker is om de ingrediënten fijn te stampen. Er bestaan vijzels en stampers in verschillende materialen. Houten vijzels zijn te zacht om succesvol harde specerijen te kunnen fijnstampen, maar volstaan uitstekend voor zachtere materialen. Omdat porseleinen vijzels vaak erg glad aan de binnenkant zijn zullen ze ook voornamelijk hardere producten zoals specerijen niet naar tevredenheid fijn malen. Gietijzeren en stenen vijzels zijn hier het best voor geschikt.
Vijzels bij kookwinkel Oldenhof
Vijzels zijn er in alle soorten en maten, en kookwinkel Oldenhof heeft veel verschillende modellen in het assortiment. De houten vijzel van Oldenhof en Bowls and Dishes is betrekkelijk licht en daardoor gebruiksvriendelijk. De porseleinen vijzels van Oldenhof en RIG-TIG zijn gemakkelijk schoon te maken door het gladde oppervlak van het maalgedeelte. Wade Ceramics heeft vijzels met een wat ruwer oppervlak en een houten steel aan de stamper. Oldenhof en DOK hebben vijzels waarvan de kom gemaakt is van natuursteen. Bij het model van Oldenhof is de stamper van hetzelfde materiaal, bij die van DOK is de stamper, net als het onderstel van de kom gemaakt van hout. Küchenprofi heeft een witte vijzel van natuursteen. Skeppshult en Oldenhof hebben vijzels die gemaakt zijn van gietijzer. Van zichzelf is gietijzer betrekkelijk ruw, waardoor het zich goed leent om als vijzel te gebruiken. Kijk voor ons volledige assortiment vijzels op www.kookwinkel.nl of kom langs in een van onze winkels.