Wij gebruiken cookies om uw ervaring beter te maken. Om te voldoen aan de cookie wetgeving, vragen we uw om toestemming om de cookies te plaatsen. Learn more.
Oldenhof sinds 1821
Familiebedrijf Oldenhof is actief in de wereld van het koken sinds 1821. 'Foodies' had je begin 19de eeuw nog niet, maar wel grote gietijzeren fornuizen die in de smederij in Zwolle worden gemaakt. In de bijbehorende winkel kan men terecht voor allerhande gereedschappen die door Oldenhof worden gefabriceerd.

Vanaf de jaren zestig van de vorige eeuw versterken Freek en Riet Kamphuis de positie van Oldenhof als culinair specialist. Om ook thuis te kunnen genieten van verse pasta en echt goede koffie, importeren zij de eerste pasta- en espressomachines uit Italië. Bezig in de keuken, geconfronteerd met praktische uitdagingen, ontwikkelen zij zelf kook- en keukengerei, zoals patévormen met drukveer en de wok met platte bodem.
Om behoeften te proeven en om aan ontwikkelingen in de Nederlandse en internationale keuken bij te dragen, onderhoudt Freek contact met menig restaurantkeuken. Ook komen er regelmatig bijzondere vakmensen op bezoek, zoals Bart van Olphen, Rutger van den Broek, Tess Posthumus en chef-koks Jan Smink en Lars Aukema van De Librije. Om de vergaarde kennis over koken beter te kunnen delen wordt uitgeverij Good Cook opgericht, waar inmiddels jaarlijks tientallen titels verschijnen.
Voor de nieuwe generatie, dochter Marjolein met partner Barry, is Zwolle veel te klein. Zij openen eind 20ste eeuw kookwinkels in Amersfoort en Hilversum (met kookschool waar cursisten en feestgangers hun culinaire vaardigheden komen aanscherpen). Zij beginnen nieuwe kookwinkels in Den Haag (DOK) en Maastricht (Kookhuis aan de Maes) en breiden zij uit naar België (Antwerpen en Brussel, waarvoor zelfs een speciale Manneken pis chocoladevorm is ontwikkeld) en Duitsland (Keulen).
Geworteld in de sterke traditie van het oude bedrijf, waarin service en echt contact met klanten een hoofdrol spelen, leiden Barry en Marjolein kookwinkel Oldenhof het Twittertijdperk in. Al vroeg startte Oldenhof met een website (www.kookwinkel.nl) en nu is er ook de exclusieve relatiepas waarmee Oldenhof haar waardering naar klanten laat zien. Op facebook ontstaat rond Oldenhof een hechte community van kookliefhebbers. De kookwinkels zelf, na een recente restyling waarbij extra ruime kookeilanden zijn geplaatst, blijven echter bij uitstek de ontmoetingsplaats waar passie voor koken en eten gedeeld wordt: je kan er ook ruiken en proeven.
Op deze website probeert Oldenhof haar kennis en de ervaring met de producten naar voren te laten komen en met jou te delen.
In de loop der jaren is het productassortiment dat verkrijgbaar is via onze website sterk gegroeid. Het assortiment zal ook constant blijven groeien! Dit neemt niet weg dat het assortiment in de kookwinkels dermate groot is, dat nog niet alles op de website gevonden kan worden. Een bezoek aan een van onze winkellocaties is hierom zeker de moeite waard: hier kun je jezelf laten overvallen door de enorme collectie van alles op kookgebied.
Met pijn in het hart moeten we u vertellen dat kookwinkel Oldenhof haar grootste fan, visionair kookliefhebber en vooral de grondlegger van de kookwinkel in Nederland, Freek Kamphuis, is overleden op 73-jarige leeftijd. Lees meer...