Puddingvormen en waterbadvormen

Gebruik een puddingvorm speciaal voor het maken van pudding en andere desserts. Met een traditionele waterbadvorm maakt u Oudhollandse poffert of ander gestoomd gebak. Zonder deksel ook geschikt als cake- of puddingvorm.

15 producten

Van hoog naar laag sorteren
    • Gratis verzending vanaf €30,- in Nederland, België en Duitsland
    • Op werkdagen voor 22:00 uur besteld, zo snel mogelijk in huis. Mits op voorraad.
    • Gratis cadeauverpakking
 
Over op inductie?
Gaat u over op inductie? Grote kans dat uw huidige pannen vervangen moeten worden. Hier moet u op letten bij het aanschaffen van een pannenset voor inductie.
Lees verder
 
Zo maakt u de barbecue schoon
Barbecueën is leuk, maar net als koken achter het fornuis moet je het gerei achteraf schoonmaken. Hier moet u op letten bij het schoonmaken van uw barbecue
Lees verder

Puddingvormen en waterbadvormen

Een puddingvorm kopen
Pudding is op verschillende manieren te maken. Veel mensen maken de gemakkelijkste manier: een mix van de juiste ingrediënten verhitten in een pan en dit in een puddingvorm gieten. Door de puddingvorm stolt de pudding in het gewenste model. Daarbij kunt u bijvoorbeeld denken aan kleine panna cottavormpjes of een gedecoreerde metalen of aardewerken vorm. Pudding kunt u ook juist maken in de pan. Door een puddingvorm of een waterbadvorm af te dekken en in een pan met water te zetten kunt u de pudding gaar laten stomen met het vocht dat in het mengsel zit. Deze manier van pudding maken is wat ouderwetser en u kunt de vormen ook gebruiken om een poffert of broeder in de pan te maken.
Puddingvormen en waterbadvormen bij kookwinkel Oldenhof
Kookwinkel Oldenhof heeft een ruime sortering aan puddingvormen en waterbadvormen. Het onderscheid tussen deze twee is het deksel dat de waterbadvormen hebben. De merken Städter, Oldenhof en Patisse maken elk afsluitbare waterbadvormen, met een stevig deksel om de vorm zo goed mogelijk waterdicht af te sluiten. Oldenhof maakt ook aluminium puddingvormen zonder deksel. Deze kunt u vullen met een puddingmengsel en laten afkoelen tot de pudding gestold is. Het aluminium is een goede geleider en de pudding zal dus snel kunnen terugkoelen tot de juiste temperatuur. De Engelse fabrikant Mason Cash maakt aardewerken puddingvormen, zowel voor gestoomde pudding als losse gedecoreerde vormen. Kijk voor al onze puddingvormen en waterbadvormen op www.kookwinkel.nl of kom langs in één van onze winkels.