Japanse snij- en smeedkunst
Japanse messen kopen lijkt in eerste instantie ingewikkeld, maar dat valt mee. In Japan is evenals in West-Europa een geheel eigen cultuur ontstaan wat betreft het soort messen dat in de keuken gebruikt wordt. Omdat men een andere manier van snijden hanteert zijn er veel verschillende soorten Japanse messen, in allerlei modellen. Het Japanse messenstaal bevat meer koolstof en is door de speciale en traditionele bewerking harder dan de Europese messen. Hierdoor is het mes scherper te slijpen en blijft het langer scherp. In de afgelopen jaren zijn messensmeden ook Europese modellen gaan produceren die van het hardere, Japanse staal gemaakt zijn.
Japanse topkwaliteit bij kookwinkel Oldenhof
Wij hebben voor u in het enorme aanbod van Japanse messen de merken uitgezocht die wij beschouwen als de absolute top. Bijvoorbeeld onze Tojiro messen worden gesmeed in een regio die van oudsher bekendstaat om het smeden van zwaarden en maakte gebruik van de eeuwenlange traditie. Al meer dan 100 jaar maakt het merk Kai messen. Om te blijven vernieuwen zoeken zij de dialoog met topkoks wereldwijd. Global is als merk bekend geworden door de fusie die zijn hebben bereikt tussen Japanse kwaliteit en Europese vormgeving. Bent u ook nieuwsgierig geworden naar Japanse messen, alle modellen en de onderlinge verschillen? Kom langs in één van onze kookwinkels of kijk online op www.kookwinkel.nl.