Oestermessen

Oestermessen zijn kort en dik met een scherpe punt. Hiermee kan de schelp worden open gewrikt en de oester van de schelp worden losgesneden. Oldenhof biedt naast oestermessen ook oesterhandschoenen aan in het assortiment.

11 producten

Van hoog naar laag sorteren
  • Gratis verzending vanaf €20,- in Nederland, België en Duitsland
  • Voor 23:00 besteld, is morgen in huis! Op werkdagen, mits op voorraad.
  • Gratis cadeauverpakking
 1. Wüsthof oestermes 17 cm messenstaal zwart
  Wüsthof oestermes 17 cm messenstaal zwart
  Normale prijs € 45,00 Speciale prijs € 44,00

11 producten

Van hoog naar laag sorteren

Ontworpen voor de eeuwigheid

Inspiratieproducten

18-10-2018,

Echt goede ontwerpen blijken tijdloos te zijn. Voor de liefhebber van functioneel ontwerp hebben we onze echte must-haves op een rijtje gezet.
Lees verder

Het scherpst van de snede

Inspiratieproducten

23-08-2018,

Een van de grootste plezieren in de keuken is het snijden met een goed mes. Slijp uw (Japanse) messen daarom met een wetsteen.
Lees verder

Oestermessen

Een oestermes kopen?
In het uitgebreide aanbod is het lastig om het beste oestermes voor uw wensen te vinden. Wat belangrijk is dat het mes een dun lemmet heeft, hierdoor kan het goed in de schelp gestoken worden om de spier van de oester aan de platte zijde door te snijden. Afhankelijk van het model hebben veel oestermessen een stootplaat achter het lemmet, om uw hand te beschermen, en om mee af te kunnen zetten, tegen de schelp. Een smal lemmet is gemakkelijker bij het insteken van het oestermes, maar een breed lemmet kan gemakkelijker zijn bij het doorsnijden van de spier. Een ander aspect om op te letten is of u het oestermes in de vaatwasmachine wilt kunnen reinigen. Een stelregel is dat wanneer de handgreep is vastgeklonken aan het mes of de handgreep van hout gemaakt is, dat deze niet in de vaatwasmachine mogen.
Oestermessen bij kookwinkel Oldenhof
Kookwinkel Oldenhof biedt oestermessen aan van een aantal verschillende fabrikanten. Het mes van Saigo wordt geleverd met een houder waarin u de oester kunt leggen tijdens het openen, zodat deze niet snel wegglijdt. De Franse merken Deglon en Nogent produceren oestermessen met een blauwe, kunststoffen greep met elk een betrekkelijk smal lemmet. Anders dan deze messen maakt de opklapmessenfabrikant Opinel een opklapbaar oestermes met juist een breed lemmet en een houten handgreep. Wüsthof en Oldenhof hebben een breed oestermes met een stootplaat in het assortiment en Oldenhof levert daarnaast ook een oestermes met een smal lemmet. De Alessi Colombina is, net als hun visbestek, voorzien van een geschubte handgreep, een speelse designtwist aan een anders eenvoudig gebruiksvoorwerp. Het merk Rösle biedt net als sommige andere fabrikanten de keuze tussen zowel een breed als een smal oestermes, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Bestel uw oestermes via www.kookwinkel.nl of kom langs in een van onze winkels.