Jam- en sappannen

Met een sappan kunt u zeer geconcentreerd en bovendien gesteriliseerd sap maken. Een jampan is door materiaal en vorm uitermate geschikt voor het maken van jams en vruchtencompotes.

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
 
Over op inductie?
Gaat u over op inductie? Grote kans dat uw huidige pannen vervangen moeten worden. Hier moet u op letten bij het aanschaffen van een pannenset voor inductie.
Lees verder
 
Zo maakt u de barbecue schoon
Barbecueën is leuk, maar net als koken achter het fornuis moet je het gerei achteraf schoonmaken. Hier moet u op letten bij het schoonmaken van uw barbecue
Lees verder

Sappannen en Jampannen

Een jampan kopen
Wanneer u sap wilt maken van vruchten kunt u dat doen met behulp van een sappan. Dit type pan bestaat uit drie lagen met een deksel. Het onderste deel is een pan waar u water in doet, het bovenste deel is een stoomzinzet waar u het fruit in doet. Het sap wordt opgevangen in de middelste pan, nadat het uit de stoominzet naar beneden is gelopen. Voor het koken van jam gebruikt u een heel brede pan met een omgekrulde schenkrand, zodat u de jam direct in de voorbereide potten kunt gieten. Doordat de pan breed is wordt het fruit gelijkmatig verhit, waardoor de jam ook mooi gelijkmatig is.
Sappannen en jampannen bij kookwinkel Oldenhof
In het assortiment van kookwinkel Oldenhof bevindt zich een sappan van het merk Oldenhof. Deze pan bestaat uit drie lagen en heeft in de opvangpan voor sap een tuit met daaraan een siliconen slang om het sap tussentijds af te tappen. Er bevinden zich meerdere jampannen in de collectie. Het Franse merk Mauviel heeft twee maten roestvrijstalen jampannen in hun assortiment. Daarnaast hebben zij twee maten koperen jampannen. Het merk Oldenhof produceert ook een koperen jampan. Door de superieure warmtegeleiding is koper het materiaal bij uitstek voor een jampan. Kijk voor ons assortiment op www.kookwinkel.nl of kom langs in één van onze winkels.