Slowcoffee

Slowcoffee is een langzame koffiezetmethode die erg veel lijkt op de ouderwetse filterkoffie. Bij slowcoffee giet u heet water op versgemalen koffie, waarna het langzaam door de koffie stroomt en alle smaken optimaal worden opgenomen. 

1 product

Van hoog naar laag sorteren
 
Over op inductie?
Gaat u over op inductie? Grote kans dat uw huidige pannen vervangen moeten worden. Hier moet u op letten bij het aanschaffen van een pannenset voor inductie.
Lees verder
 
Zo maakt u de barbecue schoon
Barbecueën is leuk, maar net als koken achter het fornuis moet je het gerei achteraf schoonmaken. Hier moet u op letten bij het schoonmaken van uw barbecue
Lees verder

Slowcoffee

Slowcoffee zetten
In de afgelopen jaren heeft de slow coffee een opmars gemaakt in de Nederlandse koffiecultuur. Van Bonavita tot Chemex en Hario, meerdere merken hebben zich sterk gespecialiseerd op dit gebied. Anders dan de naam veronderstelt is slow coffee geen tegenhanger van fast coffee, maar vooral algemeen een met aandacht uitgevoerde koffiebereiding. In veel gevallen zal een slow coffee zetmethode wel degelijk trager zijn dan bijvoorbeeld een espresso. Onze zetmethodes zijn gebaseerd op opgieten om de maximale extractie uit de koffie te krijgen. Door het filter vooraf vochtig te maken, en door kalm te gieten de koffie door en door met water te verzadigen, haalt u de meeste smaak uit de koffie.
Slowcoffee bij kookwinkel Oldenhof
Bij kookwinkel Oldenhof vindt u een ruim assortiment aan slowcoffee-producten voor de liefhebbers van ambachtelijke koffie. Onze collectie omvat verschillende slowcoffee-methoden, zoals de Chemex, de Hario V60 en de Aeropress, evenals bijbehorende filters en accessoires. Met slowcoffee kunt u genieten van een smaakvolle en aromatische kop koffie, waarbij elke stap van het brouwproces met zorg wordt uitgevoerd. Of u nu een beginner bent of een ervaren slowcoffee-liefhebber, bij ons vindt u de juiste producten om thuis een heerlijke kop koffie te zetten. Bezoek kookwinkel Oldenhof en ontdek ons assortiment aan slowcoffee-producten voor de ultieme koffiebeleving.