Een broodbakvorm kopen
Afhankelijk van wat voor brood u wilt bakken kunt u kiezen wat voor broodbakvorm u wilt kopen. De meest gebruikte vormen zijn die van staal. Deze vormen hebben en gelijkmatige warmteverdeling en zorgen voor een mooie, knapperige korst. In sommige situaties kunt u het best een gietijzeren vorm gebruiken, vooral wanneer uw warmtebron moeilijk te controleren is, zoals op de barbecue. Deze vormen worden minder snel heet, waardoor ze minder gevoelig zijn voor temperatuurschommelingen. Veel broodvormen zijn gemaakt van staal met een antikleeflaag, waardoor ze ook gemakkelijk te gebruiken zijn als cakevorm. Aluminiumvormen geleiden de warmte juist erg snel, waardoor ze zowel snel opwarmen als afkoelen. Een steeds vaker gebruikt materiaal is siliconen, dat flexibel is en veelzijdig te gebruiken. Tenslotte zijn er nog de broodbakvormen van keramisch materiaal. Dit heeft net als gietijzer een vertragende en isolerende werking, waardoor het brood minder gevoelig is voor temperatuurschommelingen.
Broodbakvormen bij kookwinkel Oldenhof
De broodbakvormen van Oldenhof zijn gemaakt van blauw staal. Deze vormen hebben geen antikleeflaag en zijn daardoor slijtvast. Patisse, Oldenhof Golden Heritage en Gobel maken vormen van staal, voorzien van een coating waardoor het baksel niet in de bakvorm kleeft. De aluminium broodbakvormen van Nordic Ware zijn robuust en geven een mooi bakresultaat. Naast rechte broodvormen produceert dit Amerikaanse topmerk ook vormen voor gedecoreerde broden. Lodge en Old Mountain maken voornamelijk producten in gietijzer. Deze vormen zijn al ingebrand en klaar voor gebruik, vooral geschikt voor warmtebronnen met een hoge temperatuur. RIG-TIG en Lékué produceren siliconen broodvormen. Deze vormen zijn geschikt voor gebruik in de diepvries tot in de oven. Römertopf en Emile Henry maken keramische broodbakvormen. De vorm van Emile Henry is een broodcloche: een bakplaat met deksel voor in de oven. Kijk voor ons volledige assortiment op www.kookwinkel.nl of kom langs in een van onze winkels.