De Syrische keuken van Imad

De Syrische keuken van Imad: een culinaire liefdesbrief aan Damascus De Syrische keuken van Imad is niet alleen een kookboek maar vertelt ook het verhaal van Imad Alarnab, chef-kok en eigenaar van onder andere drie succesvolle restaurants in Damascus. Tot 27 juli 2015. Van respectabel burger tot vluchteling: te voet en met de trein, via Libanon, dwars door Europa en een verblijf van 64 dagen in de ‘Jungle van Calais’. Krap zes jaar later, met vallen en opstaan, opende Alarnab Imad’s Syrian Kitchen in Londen. Zijn indrukwekkende verhaal loopt als een rode draad door dit kookboek heen en vertelt onder meer dat samen eten en koken verbindt en verbroedert. Van traditionele Syrische gerechten tot en met signature dishes die hij in de loop der jaren als chef-kok heeft ontwikkeld. Verras je tafelgenoten met voorgerechtjes als mtuma (geplette aardappels besprenkeld met chermoula-yoghurt), saroja (aubergines met kaas & dadelmelasse), geserveerd met jirjir (rucolasalade met halloumi & watermeloen). Imponeer met gemarineerde lamsschouder (kaftif ghanam), ontdek groentegerechten als zahraa harra, bloemkool met rode uien & pepers, en sluit een diner af met knafeh nableseh (gebakken, boterig sliertjesdeeg gevuld met kaas en overgoten met zoete siroop).

Leverbaar vanaf juni 2024
€ 29,95
  • Gratis verzending vanaf € 30,00 in Nederland, België en Duitsland.
  • Gratis retourneren, ook mogelijk in onze kookwinkels.
  • Op werkdagen voor 22:00 uur besteld, zo snel mogelijk in huis. Mits op voorraad.
  • Gratis cadeauverpakking.

De Syrische keuken van Imad: een culinaire liefdesbrief aan Damascus De Syrische keuken van Imad is niet alleen een kookboek maar vertelt ook het verhaal van Imad Alarnab, chef-kok en eigenaar van onder andere drie succesvolle restaurants in Damascus. Tot 27 juli 2015. Van respectabel burger tot vluchteling: te voet en met de trein, via Libanon, dwars door Europa en een verblijf van 64 dagen in de ‘Jungle van Calais’. Krap zes jaar later, met vallen en opstaan, opende Alarnab Imad’s Syrian Kitchen in Londen. Zijn indrukwekkende verhaal loopt als een rode draad door dit kookboek heen en vertelt onder meer dat samen eten en koken verbindt en verbroedert. Van traditionele Syrische gerechten tot en met signature dishes die hij in de loop der jaren als chef-kok heeft ontwikkeld. Verras je tafelgenoten met voorgerechtjes als mtuma (geplette aardappels besprenkeld met chermoula-yoghurt), saroja (aubergines met kaas & dadelmelasse), geserveerd met jirjir (rucolasalade met halloumi & watermeloen). Imponeer met gemarineerde lamsschouder (kaftif ghanam), ontdek groentegerechten als zahraa harra, bloemkool met rode uien & pepers, en sluit een diner af met knafeh nableseh (gebakken, boterig sliertjesdeeg gevuld met kaas en overgoten met zoete siroop).

De Syrische keuken van Imad: een culinaire liefdesbrief aan Damascus De Syrische keuken van Imad is niet alleen een kookboek maar vertelt ook het verhaal van Imad Alarnab, chef-kok en eigenaar van onder andere drie succesvolle restaurants in Damascus. Tot 27 juli 2015. Van respectabel burger tot vluchteling: te voet en met de trein, via Libanon, dwars door Europa en een verblijf van 64 dagen in de ‘Jungle van Calais’. Krap zes jaar later, met vallen en opstaan, opende Alarnab Imad’s Syrian Kitchen in Londen. Zijn indrukwekkende verhaal loopt als een rode draad door dit kookboek heen en vertelt onder meer dat samen eten en koken verbindt en verbroedert. Van traditionele Syrische gerechten tot en met signature dishes die hij in de loop der jaren als chef-kok heeft ontwikkeld. Verras je tafelgenoten met voorgerechtjes als mtuma (geplette aardappels besprenkeld met chermoula-yoghurt), saroja (aubergines met kaas & dadelmelasse), geserveerd met jirjir (rucolasalade met halloumi & watermeloen). Imponeer met gemarineerde lamsschouder (kaftif ghanam), ontdek groentegerechten als zahraa harra, bloemkool met rode uien & pepers, en sluit een diner af met knafeh nableseh (gebakken, boterig sliertjesdeeg gevuld met kaas en overgoten met zoete siroop).

Meer informatie
Aantal pagina's256
MerkGood Cook
Artikelnummer9789461433190
Uitvoeringhardcover
Schrijf uw eigen review
Reviews kunnen alleen worden achtergelaten door ingelogde gebruikers Log in of maak een account aan.

Voor vragen en advies over dit product kunt u contact opnemen met onze klantenservice via klantenservice@kookwinkel.nl of bel naar 035-6236626. U kunt natuurlijk ook langskomen in één van onze kookwinkels in Amersfoort, Hilversum of Zwolle.

Klantenservice
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!