Sous-vide

Sous-vide koken is het bereiden van in plastic gevacumeerd voedsel, in een waterbad met een constante temperatuur. Hierdoor wordt het voedsel nog smaakvoller en krijgt het een betere textuur: het wordt immers op de ideale temperatuur bereid!

Producten 1-16 van 21

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-16 van 21

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Gastronomische grillen in 2018

Inspiratieproducten

04-01-2018,

Wij hebben geprobeerd om alle trends die over eten en uit eten gaan in 2018 voor u op een rijtje te zetten.
Lees verder

Dé nieuwe kookworkshops

Inspiratieproducten

01-11-2017,

Hierbij presenteren wij onze nieuwe kookschoolagenda voor het voorjaar 2018.
Lees verder

Sous-vides

Een sous-vide kopen
Sous-vide is een methode van voedsel bereiden met behulp van een waterbad. Door een verwarmingselement met een precisiethermostaat is het mogelijk de temperatuur heel nauwkeurig te bepalen. Door de etenswaren in een warmtebestendige vacuümzak te doen voorkomt u dat het eten zelf in aanraking komt met het water. Deze manier van garen zorgt ervoor dat het product door en door op de optimale temperatuur komt, waardoor u het maximale uit de smaak kunt halen. Er bestaan twee types sous-vide: dompelaars en waterbadovens. Een dompelaar kunt u gewoon in een grote pan gebruiken, of in een andere metalen bak. De volledige apparaten zijn voorzien van een grote bak waarin u het eten kunt doen, die af te sluiten is met een deksel.
Sous-vides bij kookwinkel Oldenhof
In het assortiment van kookwinkel Oldenhof bevinden zich meerdere modellen sous-vides. De compacte sous-vide van Solis kan worden gebruik voor betrekkelijk kleine gerechten. De merken SousVide Supreme en Creative Cuisine produceren beiden verschillende maten waterbadovens, allemaal voorzien van een precieze thermostaat. Het merk Grant maakt sous-vides voor de professionele markt, vaak in grotere maten uitgevoerd. De merken Sousmatic, Grant, SousVide Supreme, Tre Spade en PolyScience maken allemaal dompelaars met een ingebouwde circulator, waardoor u van elke pan een waterbadoven kunt maken. Creative Cuisine produceert ook sous-vide controllers, waarmee u van een rijkstkoker of slowcooker ook een sous-vide kunt maken. Kijk voor ons volledige assortiment op www.kookwinkel.nl of kom langs in een van onze winkels.