Koksmessen

Het koksmes is het basismes van iedere kok en onmisbaar in de keuken. Het koksmes is geschikt voor het snijden van vlees, groenten of vis en het fijnhakken van kruiden. 

Producten 1-16 van 110

Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-16 van 110

Van hoog naar laag sorteren

Spuitwater in een handomdraai!

Inspiratieproducten

03-04-2017, Door: Maarten

Wordt wegwijs in de verschillende lijnen van Tojiro
Lees verder

Hawaïaanse poké

Inspiratieproducten

20-01-2017, Door: Annemijn

Poké bowls zijn helemaal on trend en hier vindt u het recept van één van onze favorieten!
Lees verder

Koksmessen

Koksmes kopen?
Een goed koksmes is één van de belangrijkste stukken gereedschap van iedere kok. Het overgrote deel van de snijwerkzaamheden in de keuken kunt u uitvoeren met een koksmes. Denk bijvoorbeeld aan het snipperen van een ui, snijden van groenten en vlees, maar ook een kokosnoot kunt u met een goed koksmes kraken. Behalve in verschillende maten zijn koksmessen er ook in verschillende uitvoeringen, staalsoorten en fabrikanten. Het eerste onderscheid zit in de staalsoort waarvan het mes is gemaakt: Japanse messen zijn dunner en behouden hun scherpte langer dan Duitse koksmessen die op hun beurt weer eenvoudiger te onderhouden zijn. Behalve uit staalsoorten is er ook een ruime keuze in de vorm van het heft, het materiaal van het heft en het gewicht van het mes zodat er altijd een koksmes is dat in uw hand past.
Het beste koksmessenadvies
Een nieuw koksmes kopen is een uitdaging. Kookwinkel Oldenhof staat u graag bij met goed advies. In het ruime assortiment messen van kookwinkel Oldenhof vindt u altijd wel een mes dat bij u past. U kunt zich laten adviseren in de fysieke kookwinkels en daar letterlijk het heft in hand nemen bij de aankoop van een mes. Online is het complete assortiment messen van kookwinkel Oldenhof te vinden en staat de klantenservice klaar om al uw vragen telefonisch of per e-mail te beantwoorden. Een koksmes kopen doet u bij Oldenhof zonder in uw vingers te snijden.

De grootste kookwinkel van Nederland

Alles voor uw keuken
Sinds 1821 is familiebedrijf Oldenhof actief in de wereld van koken. Hoewel de smederij in Zwolle in de 19e eeuw voornamelijk nog gespecialiseerd was in grote gietijzeren fornuizen, is Oldenhof inmiddels uitgegroeid tot een hoogwaardige winkel met kwalitatief goed en exclusief kookgereedschap.
Naast de eerste kookwinkel in Zwolle was er eind 20ste eeuw behoefte aan uitbreiding. Zo werden er nieuwe kookwinkels geopend in Amersfoort, Hilversum en Zwolle. Naast de Oldenhof kookwinkels werden er dochterondernemingen gestart in onder andere Den Haag, Maastricht, Antwerpen, Brussel en Keulen.
Kookwinkel Oldenhof te Hilversum biedt u de gelegenheid uw kennis over koken nog verder uit te breiden. Op de tweede verdieping van de winkel vindt u de Oldenhof kookschool waar u uw kennis naar een nog hoger niveau tilt. Tijdens een van de kookworkshops, onder begeleiding van kookschool chef Dennis scherpt u uw vaardigheden in de keuken aan met de mooiste en nieuwste apparatuur.
Van kookwinkel tot kookboekenuitgeverij
Bij kookwinkel Oldenhof kunt u terecht voor allerhande keukengereedschappen. Groothandel O-K-Import, onderdeel van kookwinkel Oldenhof, importeert keukengereedschappen en apparatuur van exclusieve merken zoals onder andere Ankarsrum Assistant, Epicurean, Mauviel, Nordic Ware, Silikomart en Tojiro.
Het assortiment is door de jaren heen aan de hand van trends op kookgebied in binnen- en buitenland steeds verder aangevuld. Bij Oldenhof vindt u keukengereedschappen voor alle taken in de keuken, maar ook voor pannen, messen, espressomachines en serviezen kunt u terecht bij Oldenhof. Naast de fysieke kookwinkels is het gehele assortiment sinds 2005 ook online te bestellen via onze webshop www.kookwinkel.nl.
Naast diverse kookwinkels en een kookschool, kon een eigen uitgeverij niet uitblijven. Zo werd in 2002 uitgeverij Good Cook dan ook een feit. Goede en originele kookboeken die door prachtige fotografie en vormgeving een lust zijn voor het oog; dat is waar Good Cook voor staat.