Slowcoffee zetten
In de afgelopen jaren heeft de slow coffee een opmars gemaakt in de Nederlandse koffiecultuur. Van Bonavita tot Chemex en Hario, meerdere merken hebben zich sterk gespecialiseerd op dit gebied. Anders dan de naam veronderstelt is slow coffee geen tegenhanger van fast coffee, maar vooral algemeen een met aandacht uitgevoerde koffiebereiding. In veel gevallen zal een slow coffee zetmethode wel degelijk trager zijn dan bijvoorbeeld een espresso. Onze zetmethodes zijn gebaseerd op opgieten om de maximale extractie uit de koffie te krijgen. Door het filter vooraf vochtig te maken, en door kalm te gieten de koffie door en door met water te verzadigen, haalt u de meeste smaak uit de koffie.
Slow coffee bij kookwinkel Oldenhof
Kookwinkel Oldenhof heeft, naast een uitgebreid assortiment koffie- en espressoapparaten, ook een reeks slow coffee zetmethoden. De meest bekende manier van slow coffee zetten zijn de fraaie glazen kannen van Chemex. Deze kannen hebben een hals die breed is bovenaan, dan smal toeloopt en voorbij de hals weer breed wordt. Hierdoor fungeert de hals als filterhouder voor het papieren filter. De sifon-zetapparaten van Hario en Tokio Coffee hebben een heel andere manier van koffiezetten. Door verhitting van het koffiewater verdampt de koffie het vat met gemalen koffie in. Omdat het watervat is afgesloten ontstaat een vacuüm dat de koffie weer terug het onderste vat in. Van verschillende merken heeft kookwinkel Oldenhof filterhouders in collectie, waarmee u gemakkelijk zelf koffie kunt opgieten, direct in een glas of in een kan. Kijk voor ons assortiment slow coffee zetmethodes op www.kookwinkel.nl of kom langs in een van onze winkels.