Geschiedenis van kookwinkel Oldenhof



Bij binnenkomst in ťťn van de ruime kookwinkels van Oldenhof valt gelijk de imposante collectie op, van snijbonenmolen tot wateroven. De collectie wordt continu uitgebreid, waarbij elk nieuw artikel wordt beoordeeld op degelijkheid, functionaliteit en prijs. Een goed koksmes of zware gietijzeren pan kan je zo voor een gunstig bedrag aanschaffen. Door voortdurend te anticiperen op trends en behoeften loopt Oldenhof altijd voorop in de ontwikkeling van het thuiskoken, waarvan de nieuwe SousVide Supreme een voorbeeld is.

Onze winkel in het kenmerkende pand in Hilversum
Onze winkel in het kenmerkende pand in Hilversum

Familiebedrijf Oldenhof is actief in de wereld van het koken sinds 1821. "Foodies" heb je begin 19e eeuw nog niet, maar wel grote gietijzeren fornuizen die in de smederij in Zwolle worden gemaakt. In de bijbehorende winkel kan men terecht voor allerhande gereedschappen die door Oldenhof gefabriceerd worden.

Het kookboekje van de huishoudschool en Oldenhof in 1930Oldenhof houdt zich de eeuw na haar oprichting steeds meer bezig met kookgereedschap en kooktechnieken, rond 1930 bijvoorbeeld geeft Oldenhof samen met de huishoudschool een alleraardigst boekje uit over sappen en wecken, als kooktechniek nog steeds actueel, dat een enthousiaste klant ons kort geleden overhandigde.

Vanaf de jaren zestig van de vorige eeuw versterken Freek en Riet de positie van Oldenhof als culinair specialist. Om ook thuis te kunnen genieten van verse pasta en echt goede koffie importeren zij de eerste pasta- en espressomachines uit ItaliŽ. Bezig in de keuken, geconfronteerd met praktische uitdagingen, ontwikkelen zij zelf kook- en keukengerei, zoals patťvormen met drukveer en de wok met platte bodem.

Om behoeften te proeven en aan ontwikkelingen in de Nederlandse, en internationale, keuken bij te dragen onderhoudt Freek contact met menig restaurant-keuken. Daar worden nieuwe producten getest en ingrediŽnten en bereidingswijzen ontdekt. Zo ontstaat een culinair netwerk waar vroeger Cas Spijkers en tegenwoordig chef-koks als Jonnie Boer en Jeroen Bavelaar deel van uitmaken. Om de vergaarde kennis over koken beter te kunnen delen wordt uitgeverij Good Cook Publishing opgericht, waar inmiddels jaarlijks tientallen titels verschijnen.

Voor de nieuwe generatie, dochter Marjolein met partner Barry, is Zwolle veel te klein. Zij openen eind 20ste eeuw kookwinkels in Amersfoort en Hilversum (met kookschool waar cursisten en feestgangers hun culinaire vaardigheden komen aanscherpen). Zij beginnen nieuwe kookwinkels in Den Haag (DOK) en Maastricht (Kookhuis aan de Maes) en breiden zij uit naar BelgiŽ (Antwerpen en Brussel, waarvoor zelfs een speciale Manneken pis chocoladevorm is ontwikkeld) en Duitsland (Keulen).

Geworteld in de sterke traditie van het oude bedrijf, waarin service en echt contact met klanten een hoofdrol spelen, leiden Barry en Marjolein kookwinkel Oldenhof het Twittertijdperk in. Al vroeg startte Oldenhof met een website (www.kookwinkel.nl) en nu is er ook de exclusieve relatiepas waarmee Oldenhof haar waardering naar klanten laat zien. Op facebook ontstaat rond Oldenhof een hechte community van kookliefhebbers. De kookwinkels zelf, na een recente restyling waarbij extra ruime kookeilanden zijn geplaatst, blijven echter bij uitstek de ontmoetingsplaats waar passie voor koken en eten gedeeld wordt: je kan er ook ruiken en proeven.

Op deze website probeert Oldenhof haar kennis en de ervaring met de producten naar voren te laten komen en met jou te delen.

In de loop der jaren is het productassortiment dat verkrijgbaar is via onze website sterk gegroeid. Het assortiment zal ook constant blijven groeien! Dit neemt niet weg dat het assortiment in de kookwinkels dermate groot is, dat nog niet alles op de website gevonden kan worden. Een bezoek aan een van onze winkellocaties is hierom zeker de moeite waard: hier kun je jezelf laten overvallen door de enorme collectie van alles op kookgebied.

Nog geen producten in uw kookwinkelwagen.

Mededelingen
Er zijn verschillende vacatures!

Topproducten

Eerstvolgende afwijkende openingstijden:
  • zondag 22 januari 12:00 tot 17:00
    Amersfoort geopend.
  • zondag 29 januari 12:00 tot 17:00
    Amersfoort geopend.
  • zondag 29 januari 12:00 tot 17:00
    Hilversum geopend.
  • zondag 29 januari 13:00 tot 17:00
    Zwolle Onze winkel aan de Diezerstraat en Expres-zo aan het Gasthuisplein zijn geopend.
  • zondag 5 februari 13:00 tot 17:00
    Zwolle Onze winkel aan de Diezerstraat en Expres-zo aan het Gasthuisplein zijn geopend.
  • zondag 26 februari 12:00 tot 17:00
    Hilversum geopend.
Adressen en openingstijden | Koopzondagen


Aanstaande zaterdag 21 januari:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
Vandaag gaan we pizza's maken in de G3 Ferrari pizzaoven. De ovensteen geeft een droge knapperige korst die vergelijkbaar is met houtgestookte pizza's.
Hilversum 11:00 tot 16:00:
Vandaag bereiden we verschillende recepten uit het kookboek 'Slow Cooked' met een Crock-Pot slowcooker. Ook komt Oanh Ha Thi Ngoc, bekend van Oanh's Kitchen en het gelijknamige boek, van 13:00 tot 15:00 uur naar Hilversum. Ze signeert graag uw exemplaar en maakt een aantal koolhydraatarme hapjes.
Zwolle 11:00 tot 16:00:
In Expres-zo aan het Gasthuisplein hebben wij vandaag demo's met de volautomatische espressomachines van Nivona. Kom langs, proef en stel al uw vragen!
Op zaterdag 28 januari:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
Met de elektrische citruspersen van Solis maken we vandaag in Amersfoort verse sappen. Kom langs en krijg een vitamineboost!
Hilversum 11:00 tot 16:00:
Oldenhof Hilversum staat vandaag volledig in het teken van de ingrediŽnten uit onze Lindenhoff shop-in-shop! Zo maken we verse sappen met de Jupiter Juicepresso 3-in-1 slowjuicer, gebruiken we de Microplane spiraalsnijder om groentespaghetti te maken en grillen we vlees op een Oldenhof lavasteen.
Zwolle 11:00 tot 16:00:
Vandaag gaan we aan de slag met de halfautomatische koffiemachines van Bezzera. Onze barista's laten graag hun kunsten zien in Expres-zo aan het Gasthuisplein in Zwolle.
Op zondag 29 januari:
Hilversum 12:00 tot dinsdag 3 januari 2017 16:00:
Bent u benieuwd naar het verschil tussen handmatige en volautomatische espressomachines? Ontdek het tijdens onze demonstratie met machines van Jura, Nivona, Isomac, Bezzera en Rancilio.
Op zaterdag 4 februari:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
In Amersfoort geven we vandaag een demo met de Magimix keukenmachine. Raspen, hakken, snijden, tijdens deze demo komt de veelzijdigheid van de foodprocessor goed naar voren.
Elke zaterdag productdemonstraties van 11:00 tot 16:00.
Meer kookdemonstraties en activiteiten
Advies nodig?
Neem contact op met de klantenservice of maak een afspraak met een personal shopper.

 

KitchenAid mixers, blenders, broodroosters, keukenmachinesMagimix logoJura logoBK pannen en pannensetsDemeyere pannenMauviel pannenIittala serviesAlessiLe Creuset pannenRŲsle keukengereedschap
Bovenkant · Kennelijke fouten voorbehouden. Gebruik van www.kookwinkel.nl betekent dat u onze algemene voorwaarden accepteert. Prijzen zijn inclusief BTW, exclusief eventuele verzendkosten. Zie ook onze privacy richtlijnen.

Preload the loading icon
Kookwinkel Oldenhof