Geschiedenis van kookwinkel OldenhofBij binnenkomst in één van de ruime kookwinkels van Oldenhof valt gelijk de imposante collectie op, van snijbonenmolen tot wateroven. De collectie wordt continu uitgebreid, waarbij elk nieuw artikel wordt beoordeeld op degelijkheid, functionaliteit en prijs. Een goed koksmes of zware gietijzeren pan kan je zo voor een gunstig bedrag aanschaffen. Door voortdurend te anticiperen op trends en behoeften loopt Oldenhof altijd voorop in de ontwikkeling van het thuiskoken, waarvan de nieuwe SousVide Supreme een voorbeeld is.

Onze winkel in het kenmerkende pand in Hilversum
Onze winkel in het kenmerkende pand in Hilversum

Familiebedrijf Oldenhof is actief in de wereld van het koken sinds 1821. "Foodies" heb je begin 19e eeuw nog niet, maar wel grote gietijzeren fornuizen die in de smederij in Zwolle worden gemaakt. In de bijbehorende winkel kan men terecht voor allerhande gereedschappen die door Oldenhof gefabriceerd worden.

Het kookboekje van de huishoudschool en Oldenhof in 1930Oldenhof houdt zich de eeuw na haar oprichting steeds meer bezig met kookgereedschap en kooktechnieken, rond 1930 bijvoorbeeld geeft Oldenhof samen met de huishoudschool een alleraardigst boekje uit over sappen en wecken, als kooktechniek nog steeds actueel, dat een enthousiaste klant ons kort geleden overhandigde.

Vanaf de jaren zestig van de vorige eeuw versterken Freek en Riet de positie van Oldenhof als culinair specialist. Om ook thuis te kunnen genieten van verse pasta en echt goede koffie importeren zij de eerste pasta- en espressomachines uit Italië. Bezig in de keuken, geconfronteerd met praktische uitdagingen, ontwikkelen zij zelf kook- en keukengerei, zoals patévormen met drukveer en de wok met platte bodem.

Om behoeften te proeven en aan ontwikkelingen in de Nederlandse, en internationale, keuken bij te dragen onderhoudt Freek contact met menig restaurant-keuken. Daar worden nieuwe producten getest en ingrediënten en bereidingswijzen ontdekt. Zo ontstaat een culinair netwerk waar vroeger Cas Spijkers en tegenwoordig chef-koks als Jonnie Boer en Jeroen Bavelaar deel van uitmaken. Om de vergaarde kennis over koken beter te kunnen delen wordt uitgeverij Good Cook Publishing opgericht, waar inmiddels jaarlijks tientallen titels verschijnen.

Voor de nieuwe generatie, dochter Marjolein met partner Barry, is Zwolle veel te klein. Zij openen eind 20ste eeuw kookwinkels in Amersfoort en Hilversum (met kookschool waar cursisten en feestgangers hun culinaire vaardigheden komen aanscherpen). Zij beginnen nieuwe kookwinkels in Den Haag (DOK) en Maastricht (Kookhuis aan de Maes) en breiden zij uit naar België (Antwerpen en Brussel, waarvoor zelfs een speciale Manneken pis chocoladevorm is ontwikkeld) en Duitsland (Keulen).

Geworteld in de sterke traditie van het oude bedrijf, waarin service en echt contact met klanten een hoofdrol spelen, leiden Barry en Marjolein kookwinkel Oldenhof het Twittertijdperk in. Al vroeg startte Oldenhof met een website (www.kookwinkel.nl) en nu is er ook de exclusieve relatiepas waarmee Oldenhof haar waardering naar klanten laat zien. Op facebook ontstaat rond Oldenhof een hechte community van kookliefhebbers. De kookwinkels zelf, na een recente restyling waarbij extra ruime kookeilanden zijn geplaatst, blijven echter bij uitstek de ontmoetingsplaats waar passie voor koken en eten gedeeld wordt: je kan er ook ruiken en proeven.

Op deze website probeert Oldenhof haar kennis en de ervaring met de producten naar voren te laten komen en met jou te delen.

In de loop der jaren is het productassortiment dat verkrijgbaar is via onze website sterk gegroeid. Het assortiment zal ook constant blijven groeien! Dit neemt niet weg dat het assortiment in de kookwinkels dermate groot is, dat nog niet alles op de website gevonden kan worden. Een bezoek aan een van onze winkellocaties is hierom zeker de moeite waard: hier kun je jezelf laten overvallen door de enorme collectie van alles op kookgebied.

Nog geen producten in uw kookwinkelwagen.

Mededelingen
Er zijn verschillende vacatures!

Topproducten

Eerstvolgende afwijkende openingstijden:
 • zondag 25 juni 12:00 tot 17:00
  Amersfoort geopend.
 • zondag 25 juni 12:00 tot 17:00
  Hilversum geopend.
 • zondag 2 juli 12:00 tot 17:00
  Amersfoort geopend.
 • zondag 2 juli 13:00 tot 17:00
  Zwolle Onze winkel aan de Diezerstraat en Expres-zo aan het Gasthuisplein zijn geopend.
 • zondag 6 augustus 13:00 tot 17:00
  Zwolle Onze winkel aan de Diezerstraat en Expres-zo aan het Gasthuisplein zijn geopend.
 • zondag 27 augustus 12:00 tot 17:00
  Hilversum geopend.
Adressen en openingstijden | Koopzondagen


Aanstaande zaterdag 24 juni:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
Het hele jaar door buiten koken! Deze zaterdag gaan wij in Amersfoort aan de slag met de The Bastard en verschillende accessoires.
Hilversum 11:00 tot 16:00:
Het is tijd voor frisse limonades! Leuk om te serveren in een weckpot met tap. Komt u ook langs om te proeven?
Op zaterdag 1 juli:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
Een afgevaardigde van Stanley geeft vandaag een demonstratie van deze producten die ideaal zijn tijdens uw buitenactiviteit!
Op zaterdag 8 juli:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
In Amersfoort leren wij u alles over de Vitamix hogesnelheidsblenders en maken we vandaag smoothies en ijs.
Op zaterdag 15 juli:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
In Amersfoort leren wij u alles over vacumeren, voor thuis en onderweg.
Op zaterdag 22 juli:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
Met de zelfvriezende ijsmachine van Nemox is het mogelijk om zelf vers ijs te bereiden. Hoe makkelijk en snel dat gaat laten wij vandaag zien in Amersfoort.
Elke zaterdag productdemonstraties van 11:00 tot 16:00.
Meer kookdemonstraties en activiteiten
Advies nodig?
Neem contact op met de klantenservice of maak een afspraak met een personal shopper.

 

KitchenAid mixers, blenders, broodroosters, keukenmachinesMagimix logoJura logoBK pannen en pannensetsDemeyere pannenMauviel pannenIittala serviesAlessiLe Creuset pannenRösle keukengereedschap
Bovenkant · Kennelijke fouten voorbehouden. Gebruik van www.kookwinkel.nl betekent dat u onze algemene voorwaarden accepteert. Prijzen zijn inclusief BTW, exclusief eventuele verzendkosten. Zie ook onze privacy richtlijnen.

Preload the loading icon
Kookwinkel Oldenhof