Zuurkoolpotten

Gebruik de zuurkoolpot voor het fermenteren, of inmaken, van groenten als kool, bonen, augurken, wortels of paprika. De geglazuurde, keramieken potten worden geleverd met deksel.

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
 
Over op inductie?
Gaat u over op inductie? Grote kans dat uw huidige pannen vervangen moeten worden. Hier moet u op letten bij het aanschaffen van een pannenset voor inductie.
Lees verder
 
Zo maakt u de barbecue schoon
Barbecueën is leuk, maar net als koken achter het fornuis moet je het gerei achteraf schoonmaken. Hier moet u op letten bij het schoonmaken van uw barbecue
Lees verder

Zuurkoolpotten

Een zuurkoolpot kopen
Inleggen is een van de oudste en meest gebruikte conserveringsmethoden die u eenvoudig thuis kunt gebruiken. Om uw groenten in te maken kunt u het best een zuurkoolpot gebruiken. Deze potten zijn voorzien van een waterslot en zijn meestal gemaakt van aardewerk dat op een hoge temperatuur gebakken is. Wanneer u het recept hebt gevolgd om bijvoorbeeld uw zuurkool te maken sluit u de zuurkoolpot af door het waterslot te vullen en vervolgens wacht u 3 tot 8 weken tot de kook verzuurd is. Bij kookwinkel Oldenhof vindt u alles wat u nodig heeft om zelf zuurkool in te leggen.
Zuurkoolpotten bij kookwinkel Oldenhof
Het is bij het maken van zuurkool belangrijk om de juiste maat zuurkoolpot te gebruiken, zodat er niet teveel lucht in de pot zit. De Oldenhof zuurkoolpotten zijn verkrijgbaar in 3, 4, 6, 10, 16 en 20 liter-varianten, met bijpassende verzwaringsstenen. Deze aardewerken potten zijn voorzien van een deksel dat in een brede richel valt. In de richel doet u, na het vullen van de pot, gezouten water. Door kleine inkepingen in het deksel kan er lucht door overdruk naar buiten ontsnappen. Door het water kunnen er geen schadelijke bacteriën in de zuurkoolpot terecht komen. De glazen fermentatiepotten van Mortier Pilon geven u meer zicht op het fermentatieproces. Deze potten worden geleverd met een keramische verzwaarsteen waarmee u het product onder het vloeistofniveau houdt. Het deksel is te beschrijven zodat u aantekeningen over receptuur of de datum op het deksel kunt zetten. Kijk voor ons assortiment op www.kookwinkel.nl of kom langs in één van onze winkels.