Pannen


Wilt u een ei pocheren, Hollandaisesaus maken of chocolade tempereren? Voor diverse bereidingswijzen en ingrediënten zijn speciaal pannen ontwikkeld voor praktisch gebruik en de beste resultaten. Binnen de soorten pannen bestaat vaak een ruime keuze uit gebruikte materialen, merken en prijsklassen. U vindt bij kookwinkel Oldenhof de meeste pannenmerken, waaronder Mauviel, Le Creuset, Demeyere, Fissler, BK en De Buyer, en een wereld aan verschillende soorten pannen.

Toon meer informatie.
Au bain marie pan
Koken met water als warmtegeleider waardoor de temperatuur nooit boven de 100ºC kan uitkomen en bovendien stabieler is. Voor het bereiden van tere sauzen en het smelten van bijvoorbeeld chocolade.

Aspergepan
Pannen voor het rechtop koken van asperges, de malse punten worden zo gestoomd.

Braadslede
Een lage rechthoekige pan voornamelijk bedoeld voor gebruik in de oven, zonder deksel. Sommige braadsledes kunnen ook op het fornuis worden gebruikt (dit wordt aangegeven bij de betreffende braadslede).

Braadpan
Voor het braden en stoven van ingrediënten, voornamelijk vlees of groenten, en het bereiden van dikke soepen. In alle soorten en maten verkrijgbaar.

Elektrische pan
Pannen die zelf verwarmen, zonder fornuis, waaronder stomers, rijstkokers, slowcookers en friteuses.

Fluitketel
Ketels om water te koken op het fornuis, van klein tot groot.

Frituurpan
Speciale pan om mee te frituren op het fornuis.

Grillpan
Om succesvol te grillen moet het product (vlees) zeer heet worden. Hiervoor zijn speciale grillpannen ontwikkeld. Verkrijgbaar in veel maten en vormen.

Hapjespan / sauteerpan
Dit type pan is door de middelhoge rand vooral geschikt voor kleine roerbakgerechten, dikke stukken vlees zoals gehaktballen en dikke sauzen, bijvoorbeeld pastasaus.

Koekenpan
Een pan voor het snel aanbraden of bereiden van relatief platte gerechten, zoals een gebakken ei of een lapje vlees.

Kookpan
Een kookpan is geoptimaliseerd voor het koken van water (en daarmee de ingrediënten die in het water zitten). Dit soort pannen heeft meestal een hoge dunne wand die goed warmte geleidt vanaf de bodem en wordt geleverd met een deksel.

Melkpan
Een kleine pan speciaal voor het opwarmen van een beetje melk of saus op het fornuis, meestal met een tuitje voor makkelijk uitschenken.

Paellapan
Eenvoudige lage pannen verkrijgbaar tot zeer grote diameters. Voor het maken van paella, een eenpansgerecht, tot voor 200 personen tegelijk.

Pannenset
Sets bestaande uit een aantal pannen, meestal kookpannen. Een set vormt een goede basis voor een complete pannenuitrusting en is meestal gunstig geprijsd.

Pastapan
Een hoge pan met een kookinzet, pasta moet in ruim water gekookt worden en zo hoeft u niet af te gieten. Ook losse pasta-inzetten vallen hieronder.

Pannenkoekenpan
Een koekenpan met een extra lage rand (of, in geval van een crêpepan, helemaal geen rand), zodat de pannenkoek makkelijk uit de pan schuift.

Pocheerpan
Pocheren is gaar maken van voedsel in weinig vocht net onder het kookpunt. Deze kooktechniek wordt vooral gebruikt voor eieren en vis. Een speciale pan heeft hulpmiddelen om het pocheren te vergemakkelijken.

Poffertjespan
Een eenvoudige koekenpan met allemaal kuiltjes voor de poffertjes. Ook Aebleskiver vallen hieronder (dikke Scandinavische poffertjes).

Rookpan / rookoven
Voor het roken en tegelijk garen van ingrediënten, bijvoorbeeld zalm of kip, is er de rookpan of rookoven. Deze hebben beide een voorziening voor rookmot op de bodem.

Sappan
Deze pan wordt ook wel ontsapper genoemd. Onttrek sap aan groenten, fruit en kruiden met deze pan op het fornuis. Het sap komt uit een los slangetje onderaan de pan.

Jampan
Een grote pan met schuin uitlopende wanden die warmte goed geleidt. Voor het tot jam koken van vruchten.

Sauspan
Steelpan van bescheiden formaat met uitlopende wanden zodat er gemakkelijk met een garde in geroerd kan worden (om aanbranden van de saus te voorkomen).

Soeppan
Een kookpan met een extra hoge wand en veel inhoud wordt soeppan genoemd, het grote volume maakt de pan bij uitstek geschikt voor soep.

Fonduepan
Een pan te gebruiken met rechaud om in te fonduen, van boven open met soms een speciale anti-spat rand waar de fonduestokjes ook in kunnen staan (niet bij kaasfonduepannen).

Snelkookpan
Voor koken onder druk. De speciale deksel wordt op de pan geklemd waardoor de temperatuur binnen tot boven het kookpunt oploopt onder druk (tot circa 120ºC). Hierdoor garen ingrediënten sneller. Deze bereidingswijze is ideaal voor stoofpotten en soepen.

Slowcooker
Deze pan is speciaal ontwikkeld voor het langzaam garen van producten, bijvoorbeeld in de oven.

Steelpan
Simpelweg een pan met een steel, makkelijk hanteerbaar en ideaal voor kleine snelle (opwarm) klusjes.

Stoompan
Pannen om ingrediënten in te stomen in plaats van koken, bestaande uit een onderpan en een stoominzet die boven het water hangt. Hier vindt u ook losse stoom-inzetten.

Tajine
Marokkaanse pan met conische deksel, speciaal voor het bereiden van malse stoofschotels, vocht condenseert in de top van de puntdeksel en druipt weer terug.

Tarte tatin
Speciale pan voor het bereiden van de authentieke ondersteboven taart.

Terrine en patévorm
Voor het bereiden van een terrine of paté. Een terrine of een patévorm is een langwerpige pan met een plaatje of deksel die op de ingrediënten kan drukken.

Vispan
Voor het bakken van vis is er de ovale koekenpan, aangepast aan de langwerpige vorm van een vis. Ook mosselpannen en cataplanas vindt u hier.

Wok en wadjan
In deze grote bolvormige pannen kunt u bij uitstek roerbakken. De wadjan is een gietijzeren wok, bedoeld voor ingrediënten die wat langer moeten garen.

Verberg extra informatie.

Paginanummer 12

Nog geen producten in uw kookwinkelwagen.

Mededelingen
Bestellingen geplaatst op 5 december vóór 15:30 uur worden de volgende dag bezorgd. Bestellingen geplaatst op 5 december na 15:30 uur worden bezorgd op woensdag 7 december.
Er zijn verschillende vacatures!

Topproducten

Eerstvolgende afwijkende openingstijden:
  • zondag 11 december 12:00 tot 17:00
    Amersfoort geopend.
  • zondag 11 december 12:00 tot 17:00
    Hilversum geopend.
  • zondag 18 december 12:00 tot 17:00
    Amersfoort geopend.
  • zondag 18 december 12:00 tot 17:00
    Hilversum geopend.
  • zondag 18 december 12:00 tot 17:00
    Zwolle Al onze winkels in Zwolle zijn geopend.
  • vrijdag 23 december 09:30 tot 21:00
    Zwolle Extra koopavond.
Adressen en openingstijden | Koopzondagen


Aanstaande zaterdag 10 december:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
Vandaag komt een afgevaardigde van Magimix de nieuwe Magimix Cook Expert demonsteren. Kom langs en ontdek alle mogelijkheden van deze alleskunner!
Hilversum 11:00 tot 16:00:
Een goede voorbereiding is het halve werk! En daarom laten wij u alvast zien hoe u de smaakvolste sauzen maakt met de koperen pannen van Mauviel. Culinair historica Christianne Muusers komt naar Hilversum! Met haar nieuwe boek ‘Het verleden op je bord’ brengt ze vijf eeuwen receptuur uit de culinaire collectie van de koninklijke bibliotheek in uw keuken. Grillen, koken, bakken, slow cooken, roken en stoven! Een afgevaardigde van The Bastard laat u alle mogelijkheden van de kamado zien. Ook komt er een afgevaardigde van Magimix langs om de nieuwe Magimix Cook Expert te demonstreren.
Zwolle 11:00 tot 16:00:
In Zwolle wordt vandaag de Solis Grind & Infuse Pro uitvoerig gedemonstreerd. Kom kijken en proeven in onze kookwinkel aan het Gasthuisplein.
Aanstaande zondag 11 december:
Hilversum 12:00 tot 16:00:
In Hilversum hebben wij vandaag demo's met verschillende volautomatische espressomachines. Kom langs, proef en stel al uw vragen!
Op donderdag 15 december:
Hilversum 10:00 tot 16:00:
De volautomatische espressomachines van Jura zijn veelzijdig en slim. Een afgevaardigde van Jura laat het u vandaag graag zien tijdens de Jura demonstratie aan het Gasthuisplein in Zwolle.
Op zaterdag 17 december:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
Een afgevaardigde van Demeyere geeft een kookdemonstratie. Dat wordt wokken, bakken en grillen in Amersfoort!
Hilversum 11:00 tot 16:00:
Ga goed voorbereid de kerstdagen in! Kom vandaag naar Hilversum en laat uw Witloft schort personaliseren, vraag Librije-chef en Mauviel-ambassadeur Jan Smink om zijn kersttips en leer alles over de Japanse messen van Tojiro en de met de hand gesmede messen van Güde. Ook komt er een afgevaardigde van Magimix langs om de nieuwe Magimix Cook Expert te demonstreren.
Zwolle 11:00 tot 16:00:
In Expres-zo aan het Gasthuisplein hebben wij vandaag demo's met de volautomatische espressomachines van Jura. Kom langs, proef en stel al uw vragen!
Elke zaterdag productdemonstraties van 11:00 tot 16:00.
Meer kookdemonstraties en activiteiten
Advies nodig?
Neem contact op met de klantenservice of maak een afspraak met een personal shopper.

 

KitchenAid mixers, blenders, broodroosters, keukenmachinesMagimix logoJura logoBK pannen en pannensetsDemeyere pannenMauviel pannenIittala serviesAlessiLe Creuset pannenRösle keukengereedschap
Bovenkant · Kennelijke fouten voorbehouden. Gebruik van www.kookwinkel.nl betekent dat u onze algemene voorwaarden accepteert. Prijzen zijn inclusief BTW, exclusief eventuele verzendkosten. Zie ook onze privacy richtlijnen.

Preload the loading icon
Kookwinkel Oldenhof