Messen


Wilt u een ui snipperen, een appeltje schillen of gevogelte netjes schoonmaken? Een goede messenset is onmisbaar in de keuken. Voor uiteenlopende snijwerkzaamheden zijn er specialistische messen, klik op meer info voor een korte inleiding in de soorten messen. Bij kookwinkel Oldenhof vindt u ook aanzetstalen, slijpers, snijplanken en andere accessoires voor bij het snijden. Om gemakkelijk zeer dunne en regelmatige plakjes te snijden is er de mandoline. Oldenhof verkoopt onder meer de messencollectie van Nogent, Wüsthof, Zwilling, Global en Kai.

Toon meer informatie.
Koksmes / keukenmes
Het koksmes, ook wel keukenmes genoemd, is onmisbaar in de keuken. Het brede, stevige lemmet is onder meer te gebruiken voor het verkleinen van grote groenten als kool en het fijnhakken van kruiden. Het koksmes is voor zowel de professionele als hobbykoks één van de belangrijkste messen.

Schilmes / tourneermes
Het schil- of tourneermes is de benaming voor een klein mes met een gebogen, sabelachtig lemmet. Ideaal voor het schillen van aardappelen en appels.

Groentemes
Een sterk, kort lemmet is een kenmerk van het groentemes. Dit mes gebruikt u voor het garneren en fijnhakken van groente en fruit.

Officemes
Het officemes is een veelzijdig mes met een spits, smal lemmet. U gebruikt het voor het larderen van vetarm vlees zoals wild, voor het snijden en garneren van groenten én voor het schillen en garneren van vruchten (zoals sinaasappels).

Tomatenmes en broodmes
Tomaten- en broodmessen (lemmeten met zaagtand) zijn bedoeld voor producten met een zachte binnenkant en hardere buitenkant zoals tomaten en brood. De zaagtand snijdt moeiteloos door de gladde huid van de tomaten zonder dat het zachte vruchtvlees verloren gaat.

Uitbeenmes
Het uitbeenmes heeft een zeer slank, flexibel lemmet waarmee gemakkelijk tussen vlees en botten wordt gesneden. U gebruikt een uitbeenmes bij het ontbenen van bijvoorbeeld kip.

Fileermes
Voor het snijden van dunne plakken vlees of vis heeft u een fileermes nodig. Dit mes heeft een lang, slank lemmet.

Zalmmes / Ham mes
Een mes waarbij er kuiltjes in het lemmet zitten is ideaal voor het snijden van flinterdunne plakken ham en zalm (daarom heet het ook wel zalmmes of ham mes). Door de kuiltjes in het lemmet blijven ingrediënten niet plakken.

Garneermes
Een garneermes met golf gebruikt u voor het opleuken van ingrediënten. Het golvende lemmet snijdt bijvoorbeeld komkommer en aardappels in decoratieve geribbelde schijven.

Hakmes
Het hakmes, de naam zegt het al, is bedoeld om te hakken, zo kunt u grote stukken vlees waar ook bot in kan zitten verdelen. Het lemmet is breed en relatief kort.

Wiegemes
Een rond mes met één of twee handgrepen heet een wiegemes - ideaal om eten of kruiden snel heel fijn mee te snijden.

Oestermes
Speciale messen met een kort breed lemmet met een scherpe punt. Het lemmet wrikt u in de oesterschelp om de oester te openen.

Japanse messen
In deze categorie vindt u de Santoku, Nakiri, Yanagiba en Deba messen. Dit zijn traditionele Japanse messen van onder andere de merken Kai en Global.

Vleesvork
Een vleesvork is een vork met twee tanden, handig bij het snijden en serveren van vleeswaar.

Verberg extra informatie.

Paginanummer 18

Nog geen producten in uw kookwinkelwagen.

Mededelingen
Er zijn verschillende vacatures!

Topproducten

Eerstvolgende afwijkende openingstijden:
  • zondag 26 februari 12:00 tot 17:00
    Amersfoort geopend.
  • zondag 26 februari 12:00 tot 17:00
    Hilversum geopend.
  • zondag 5 maart 13:00 tot 17:00
    Zwolle Onze winkel aan de Diezerstraat en Expres-zo aan het Gasthuisplein zijn geopend.
  • zondag 26 maart 12:00 tot 17:00
    Hilversum geopend.
Adressen en openingstijden | Koopzondagen


Aanstaande zaterdag 25 februari:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
Wij laten u graag de veelzijdigheid van de Ankarsrum Assistent kneedmachine zien. Deze krachtpatser kneedt tot wel 5 kg deeg en is met diverse accessoires uit te breiden.
Hilversum 11:00 tot 16:00:
Vandaag leren wij u koken in de gietijzeren braadpannen van La Cuisine en geven wij u tips voor de smaakvolste stoofschotels. Kom langs en stel al uw pannenvragen!
Aanstaande zondag 26 februari:
Hilversum 12:00 tot 16:00:
Ga mee op ontdekkingsreis naar de halfautomatische koffiemachines van Bezzera, Isomac en Rancilio en de vol automatische espressomachines van Jura en Nivona. Ook laten we u kennismaken met slowcoffee.
Op zaterdag 4 maart:
Amersfoort 11:00 tot 17:00:
Deze week kunt u een demo van de Vitamix blender bijwonen. Kom langs om te proeven en om al uw vragen te stellen over deze krachtpatser!
Hilversum 11:00 tot 16:00:
Het is Veggie Feast bij Oldenhof Hilversum! Vandaag staat in het teken van groenten. Kom langs, proef en stel al uw vragen over mandolines, spiraalsnijders, groentesnijders en de Spirelli.
Op zaterdag 11 maart:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
Vandaag gaan we aan de slag met de handmatige espressomachines in ons assortiment. Onze barista's laten graag hun kunsten zien met behulp van deze mooie espressomachines in Amersfoort.
Hilversum 11:00 tot 16:00:
Deze week kunt u een demo van de Vitamix blender bijwonen. Kom langs om te proeven en al uw vragen te stellen over deze krachtpatser!
Op zaterdag 18 maart:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
Pasta om mee te pronken! Vandaag laten we in Amersfoort zien hoe u verse pasta maakt met de Imperia pastamachine.
Elke zaterdag productdemonstraties van 11:00 tot 16:00.
Meer kookdemonstraties en activiteiten
Advies nodig?
Neem contact op met de klantenservice of maak een afspraak met een personal shopper.

 

KitchenAid mixers, blenders, broodroosters, keukenmachinesMagimix logoJura logoBK pannen en pannensetsDemeyere pannenMauviel pannenIittala serviesAlessiLe Creuset pannenRösle keukengereedschap
Bovenkant · Kennelijke fouten voorbehouden. Gebruik van www.kookwinkel.nl betekent dat u onze algemene voorwaarden accepteert. Prijzen zijn inclusief BTW, exclusief eventuele verzendkosten. Zie ook onze privacy richtlijnen.

Preload the loading icon
Kookwinkel Oldenhof