Schilmessen en tourneermessen


Schil- en tourneermessen zijn messen voor het schillen en schoonmaken van groentes en fruit, tevens zijn ze goed te gebruiken voor het decoreren en garneren. Kenmerkend van een schilmes is het volledig rechte lemmet met een scherpe punt. Het tourneermes heeft een holle vorm en wordt ook wel 'vogelsnavel' genoemd. Door deze ronding is het niet alleen geschikt voor het tourneren van wortelgroenten maar ook voor het dunschillen van ronde producten. Deze twee messen zijn voor het gebruik uit de hand en niet voor gebruik op snijplanken. Door het ontbreken van een ronding in de snede zullen ze diepe groeven in de plank maken.

Oldenhof biedt schil- en tourneermessen van de volgende merken:

Toon meer informatie.

Kai
De Japanse messen en medische instrumentenmaker Kai maakt messen van de hoogste kwaliteit. De Kai Shun serie is gemaakt van een 32 lagen tellend damaststaal met een flexibele kern en een extreem harde (61° HRC) buitenkant. Hierdoor kan de snede uiterst scherp en dun worden geslepen. Tevens geeft het de messen het kenmerkende op een houtnerf lijkende uiterlijk. De heften van Kai Shun messen zijn asymmetrisch en vervaardigt van hout. Bijzonder zijn de Kai Michel Bras serie met een titaan coating. De Kai Shun Premier - Tim Mälzer met een gehamerd lemmet. Of de Kai Shun Kaji gemaakt van zeer extreem hard damaststaal van 64° HRC.

Kai kent ook een aantal 'zachtere' series. Deze messen zijn gemaakt van staalsoorten die een hardheid hebben gelijk aan die van de Duitse producenten, ze kunnen dan ook gewoon aangezet worden op een normaal aanzetstaal. De Kai Wasabi messenserie is vervaardig uit roestvrij staal met een heft van polypropyleen en bamboe, een aantal Wasabi messen zijn volgens Japanse traditie aan één zijde geslepen. De Kai Seki Magoroku Vintage messen onderscheiden zich door het drielaags damaststaal en berkenhouten heften

Wüsthof
Wüsthof is een familiebedrijf die zich exclusief op het fabriceren van messen heeft toegelegd. De constante innovatie binnen het bedrijf heeft heel diverse series messen voortgebracht. De meest bekende en uitgebreide serie messen van Wüsthof is het model Classic. Binnen deze serie zijn er een groot aantal zeer specialistische messen te vinden. De organisch gevormde 'Ikon' uitgevoerd met houten of kunststof heften. Dit ontwerp heeft een tweede krop aan het uiteinde van het heft, die de balans verder naar achter brengt. De lichtere Grand Prix II heeft alle eigenschappen van de Classic-serie maar is uitgevoerd met een lichter en ergonomisch gevormd heft.

Zwilling
De Duitse messenmaker Zwilling varieert de heftontwerpen van de messen op een zodanige manier dat er altijd wel een type is dat goed in de hand ligt. Zo zijn er de lichte Four Star en Five Star ontwerpen met hun zwaardere tegenhangers Four Star II en topmodel Twin Cuisine.

Global
Global is een Japanse producent van messen met uitzonderlijke hardheid. De messen kunnen daardoor dunner en in een scherpere hoek (20° in plaats van 40°) worden geslepen dan messen van zachtere staalsoorten die worden toegepast door Europese fabrikanten. Dit heeft tot gevolg dat de messen niet op de klassieke manier aangezet hoeven worden, maar enkel geslepen en gepolijst met de bijbehorende slijpaccessoires. Let er bij de aankoop van slijpaccessoires altijd op of deze geschikt zijn voor de specifieke Japanse slijphoek.

Kyocera
De keramische messen van Kyocera hebben een ongekende scherpte. Het zeer harde keramische materiaal wordt nagenoeg niet bot en is gemakkelijk in onderhoud. Door het ontbreken van metaal zijn deze messen volledig smaak-neutraal en zullen zij de kleur en smaak van het gesneden voedsel niet beïnvloeden. Let erop dat keramische messen erg sterk maar niet onbreekbaar zijn.

Robert Herder
De messen van Robert Herder zijn ook bekend als molen messen of windmolen messen. Robert Herder kenmerkt zicht door het volledig met de hand vervaardigen van messen. Herder is een van de weinige messenmakers die nog de Solinger Dünschliff toepast. Met deze slijptechniek worden de messen hol geslepen en is de snede zo dun dat deze op de nagel gebogen kan worden. Bijzonder is de toepassing van niet-roestvrij staal met een hoog koolstof gehalte voor veel messen. De Robert Herder messen kunnen door de staalsoort en slijptechniek verkleuren en roesten. Echter juist door de eigenschappen van de staalsoort blijven de Robert Herder messen bijzonder lang scherp.

L'Econome
De Franse fabrikant L'Econome maakt een variëteit aan schilmesjes, officemesjes en dunschillers uit roestvrij staal met kleurige houten heften.



Verberg extra informatie.

Paginanummer 40549

Nog geen producten in uw kookwinkelwagen.

Mededelingen
Er zijn verschillende vacatures!

Topproducten

Eerstvolgende afwijkende openingstijden:
  • zondag 11 december 12:00 tot 17:00
    Amersfoort geopend.
  • zondag 11 december 12:00 tot 17:00
    Hilversum geopend.
  • zondag 18 december 12:00 tot 17:00
    Amersfoort geopend.
  • zondag 18 december 12:00 tot 17:00
    Hilversum geopend.
  • zondag 18 december 12:00 tot 17:00
    Zwolle Al onze winkels in Zwolle zijn geopend.
  • vrijdag 23 december 09:30 tot 21:00
    Zwolle Extra koopavond.
Adressen en openingstijden | Koopzondagen


Morgen vrijdag 9 december:
Zwolle 13:00 tot 15:00:
Culinair historica Christianne Muusers komt van 13:00 tot 15:00 uur naar onze kookwinkel aan de Diezerstraat in Zwolle! Met haar nieuwe boek ‘Het verleden op je bord’ brengt ze vijf eeuwen receptuur uit de culinaire collectie van de koninklijke bibliotheek in uw keuken.
Aanstaande zaterdag 10 december:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
Vandaag komt een afgevaardigde van Magimix de nieuwe Magimix Cook Expert demonsteren. Kom langs en ontdek alle mogelijkheden van deze alleskunner!
Hilversum 11:00 tot 16:00:
Grillen, koken, bakken, slow cooken, roken en stoven! Een afgevaardigde van The Bastard laat u alle mogelijkheden van de kamado zien. Ook komt er een afgevaardigde van Magimix langs om de nieuwe Magimix Cook Expert te demonstreren. Culinair historica Christianne Muusers komt van 13:00 tot 15:00 uur naar Hilversum! Met haar nieuwe boek ‘Het verleden op je bord’ brengt ze vijf eeuwen receptuur uit de culinaire collectie van de koninklijke bibliotheek in uw keuken.
Zwolle 11:00 tot 16:00:
In Zwolle wordt vandaag de Solis Grind & Infuse Pro uitvoerig gedemonstreerd. Kom kijken en proeven in onze kookwinkel aan het Gasthuisplein.
Aanstaande zondag 11 december:
Hilversum 12:00 tot 16:00:
In Hilversum hebben wij vandaag demo's met verschillende volautomatische espressomachines. Kom langs, proef en stel al uw vragen!
Op donderdag 15 december:
Zwolle 10:00 tot 16:00:
De volautomatische espressomachines van Jura zijn veelzijdig en slim. Een afgevaardigde van Jura laat het u vandaag graag zien tijdens de Jura demonstratie aan het Gasthuisplein in Zwolle.
Op vrijdag 16 december:
Amersfoort 13:00 tot 15:00:
Culinair historica Christianne Muusers komt van 13:00 tot 15:00 uur naar onze kookwinkel in Amersfoort! Met haar nieuwe boek ‘Het verleden op je bord’ brengt ze vijf eeuwen receptuur uit de culinaire collectie van de koninklijke bibliotheek in uw keuken.
Op zaterdag 17 december:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
Een afgevaardigde van Demeyere geeft een kookdemonstratie. Dat wordt wokken, bakken en grillen in Amersfoort!
Elke zaterdag productdemonstraties van 11:00 tot 16:00.
Meer kookdemonstraties en activiteiten
Advies nodig?
Neem contact op met de klantenservice of maak een afspraak met een personal shopper.

 

KitchenAid mixers, blenders, broodroosters, keukenmachinesMagimix logoJura logoBK pannen en pannensetsDemeyere pannenMauviel pannenIittala serviesAlessiLe Creuset pannenRösle keukengereedschap
Bovenkant · Kennelijke fouten voorbehouden. Gebruik van www.kookwinkel.nl betekent dat u onze algemene voorwaarden accepteert. Prijzen zijn inclusief BTW, exclusief eventuele verzendkosten. Zie ook onze privacy richtlijnen.

Preload the loading icon
Kookwinkel Oldenhof