Het wilde eten - boer, visser, jager


Het wilde eten is een persoonlijk en meeslepend kook-, lees- en doeboek. Met stoere verhalen, heerlijke recepten en vrolijke anekdotes uit de kleivlakten van de polders, rond het zilt van de zee, de herfstgeuren van de bossen en de ruigten elders in de wereld.

Het is geen gewoon kookboek: dit is een zoektocht naar het échte eten. Het vertelt over de kip die Jacques' vader achter de schuur slachtte, het wilde rukken van de vis aan de lijn, paddenstoelen die zich onder vochtig blad verschuilen, een fazant die hangt te besterven en de verstilde schoonheid van de wilde natuur. Daarnaast biedt het antwoord op heel praktische vragen: hoe richt je je moestuin in, hoe maak je een rookkast? Waar raap je oesters, hoe vang je een zalm en hoe maak je je eigen pruimenlikeur?

Dit alles werd gevangen in een boek met sfeervolle fotografie van Ronald Hoeben en Maarten Koch en stijlvolle illustraties van Gerard Veldman.

Jacques Hermus (1958) is culinair journalist van beroep, historicus van opleiding, boer van geboorte en altijd verzamelaar, visser en jager in gedachte. Hij schrijft voor diverse dagbladen en tijdschriften over eten en wijn en reist daartoe naar alle uithoeken van de wereld.

'Dit is niet zomaar een boek, het is een levensles, een bijzonder en respectvol eerbetoon aan de natuur.' - Stéphane Reynaud, auteur À propos bistro.

'Zoeken in de natuur en dan koken met wild eten - vis, vlees, paddenstoelen, kruiden, groenten - uit je eigen omgeving. Dit is een prachtig boek vol mooie verhalen over goede producten.' - Dick Soek, chef-kok Piloersemaborg.

Kenmerken:

  • ISBN: 9789059564824.
  • Uitvoering: hardcover.
  • Auteur: Jacques Hermus.
  • Uitgever: Fontaine Uitgevers.
  • Aantal pagina's: 256.
  • Taal: nederlands.
  • Artikelnummer: 9789059564824.

Garantie

Eventuele extra aangeboden garanties doen niets af aan de wettelijke garantie, die van toepassing is. Wettelijke garantie houdt in dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Meer informatie op onze garantie pagina.
Het wilde eten - boer, visser, jager
 
29,95
Aantal:
Prijs inclusief 6% BTW. Bezorgkosten:

Gratis bezorging in Nederland, België en Duitsland. Wij pakken gratis voor u in.


 

Productreviews voor Het wilde eten - boer, visser, jager

Schrijf als eerste een review en maak kans op een cadeaubon van € 50,00.
Paginanummer 61086

Nog geen producten in uw kookwinkelwagen.

Mededelingen
Er zijn verschillende vacatures!

Topproducten

Eerstvolgende afwijkende openingstijden:
  • zondag 22 januari 12:00 tot 17:00
    Amersfoort geopend.
  • zondag 29 januari 12:00 tot 17:00
    Amersfoort geopend.
  • zondag 29 januari 12:00 tot 17:00
    Hilversum geopend.
  • zondag 29 januari 13:00 tot 17:00
    Zwolle Onze winkel aan de Diezerstraat en Expres-zo aan het Gasthuisplein zijn geopend.
  • zondag 5 februari 13:00 tot 17:00
    Zwolle Onze winkel aan de Diezerstraat en Expres-zo aan het Gasthuisplein zijn geopend.
  • zondag 26 februari 12:00 tot 17:00
    Hilversum geopend.
Adressen en openingstijden | Koopzondagen


Vandaag zaterdag 21 januari:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
Vandaag gaan we pizza's maken in de G3 Ferrari pizzaoven. De ovensteen geeft een droge knapperige korst die vergelijkbaar is met houtgestookte pizza's.
Hilversum 11:00 tot 16:00:
Vandaag bereiden we verschillende recepten uit het kookboek 'Slow Cooked' met een Crock-Pot slowcooker. Ook komt Oanh Ha Thi Ngoc, bekend van Oanh's Kitchen en het gelijknamige boek, van 13:00 tot 15:00 uur naar Hilversum. Ze signeert graag uw exemplaar en maakt een aantal koolhydraatarme hapjes.
Zwolle 11:00 tot 16:00:
In Expres-zo aan het Gasthuisplein hebben wij vandaag demo's met de volautomatische espressomachines van Nivona. Kom langs, proef en stel al uw vragen!
Op zaterdag 28 januari:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
Met de elektrische citruspersen van Solis maken we vandaag in Amersfoort verse sappen. Kom langs en krijg een vitamineboost!
Hilversum 11:00 tot 16:00:
Oldenhof Hilversum staat vandaag volledig in het teken van de ingrediŽnten uit onze Lindenhoff shop-in-shop! Zo maken we verse sappen met de Jupiter Juicepresso 3-in-1 slowjuicer, gebruiken we de Microplane spiraalsnijder om groentespaghetti te maken en grillen we vlees op een Oldenhof lavasteen.
Zwolle 11:00 tot 16:00:
Vandaag gaan we aan de slag met de halfautomatische koffiemachines van Bezzera. Onze barista's laten graag hun kunsten zien in Expres-zo aan het Gasthuisplein in Zwolle.
Op zondag 29 januari:
Hilversum 12:00 tot dinsdag 3 januari 2017 16:00:
Bent u benieuwd naar het verschil tussen handmatige en volautomatische espressomachines? Ontdek het tijdens onze demonstratie met machines van Jura, Nivona, Isomac, Bezzera en Rancilio.
Op zaterdag 4 februari:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
In Amersfoort geven we vandaag een demo met de Magimix keukenmachine. Raspen, hakken, snijden, tijdens deze demo komt de veelzijdigheid van de foodprocessor goed naar voren.
Elke zaterdag productdemonstraties van 11:00 tot 16:00.
Meer kookdemonstraties en activiteiten
Advies nodig?
Neem contact op met de klantenservice of maak een afspraak met een personal shopper.

 

KitchenAid mixers, blenders, broodroosters, keukenmachinesMagimix logoJura logoBK pannen en pannensetsDemeyere pannenMauviel pannenIittala serviesAlessiLe Creuset pannenRŲsle keukengereedschap
Bovenkant · Kennelijke fouten voorbehouden. Gebruik van www.kookwinkel.nl betekent dat u onze algemene voorwaarden accepteert. Prijzen zijn inclusief BTW, exclusief eventuele verzendkosten. Zie ook onze privacy richtlijnen.

Preload the loading icon
Kookwinkel Oldenhof